• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία MotoGP: ΚΑΤ
«Τρομακτικές» συνθήκες, η pole στον Marquez!
Νέα 27/10/2018 - 09:58

Δυνατός αέρας, χαμηλές θερμοκρασίες, κρύο και ψιχάλες βροχής! Ένα σκηνικό που τρόμαξε τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου.

 

Όπως παραδέχτηκε τόσο ο Marc Marquez, όσο και ο Johann Zarco, οι συνθήκες ήταν τρομακτικές και με το ψιλόβροχο δύσκολο να βρεις το όριο στη μοτοσυκλέτα.

 

Αυτός που τελικά πήρε την pole position ήταν ο Marc Marquez.

 

Ο Ισπανός έμεινε στην πίστα για τέσσερεις γύρους στην πρώτη του έξοδο, κάτι που ελάχιστοι έκαναν και δικαιώθηκε.

 

Βρήκε την πίστα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και έγραψε το 1:29,199 που του χάρισε την 6η φετινή του pole position και την 79η της καριέρας του!

 

Μάλιστα ο Marquez συνέχισε μια δυνατή παράδοση που έχει στην Αυστραλία, καθώς αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη pole position του Ισπανού στο Phillip Island.

 

Στη δεύτερή του έξοδο δεν πίεσε ιδιαίτερα, μιας και η βροχή είχε αρχίσει να δυναμώνει.

 

Στην πρώτη σειρά μαζί του είναι και οι Yamaha των Maverick Vinales και Johann Zarco.

 

Οι δυο τους ήταν εμφανώς χαρούμενοι με την απόδοσή τους, ενώ προσπάθησαν στο τέλος για κάτι καλύτερο. Όμως ειδικά στο τελευταίο κομμάτι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα.

 

Ο Vinales επέστρεψε στην πρώτη σειρά μετά το Misano, ενώ για τον Zarco ήταν η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του εκεί, μετά την Ιαπωνία.

 

Οχτώ χιλιοστά έλειψαν από τον Andrea Iannone για να πάρει θέση στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Ο Ιταλός της Suzuki θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά ενώ και αυτός, όπως και ο Alex Rins πίσω του, «διάβασαν» καλά τις συνθήκες, έμειναν για 4 γύρους στην πρώτη τους έξοδο και δικαιώθηκαν.

 

Μαζί με το δίδυμο της Suzuki στη δεύτερη σειρά θα είναι και ο Jack Miller με τον Αυστραλό μέσα στην πατρίδα του να είναι η καλύτερη Ducati!

 

Η διαφορά του από την κορυφή άγγιξε το ένα δευτερόλεπτο, αλλά ήταν πιο χαρούμενος από τους Petrucci και Dovizioso.

 

Οι δυο οδηγοί με την GP18 δεν τα κατάφεραν καλά στις δύσκολες συνθήκες και βρέθηκαν στην 8η και 9η θέση με διαφορά 1,1’’ και 1,3’’ από τον πρώτο.

 

Στην κορυφή της τρίτης σειράς, δίπλα τους, θα πάρει θέση ο Valentino Rossi, ενώ την τελευταία σειρά συμπλήρωσαν οι Syahrin, Pol Espargaro και Alvaro Bautista.

 

Οι δυο τελευταίοι πέρασαν από τις ΚΑΤ1 ενώ ο Bautista δεν απέφυγε μια δεύτερη πτώση με την GP18 του Jorge Lorenzo, αυτή τη φορά στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Δυναμική για βάθρο!

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island: Τα στατιστικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα