• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Γρήγορος;;
Μόνο με πολλά ρίσκα!
Νέα 26/10/2018 - 17:17

Παράξενη ήταν η αίσθηση του Marc Marquez την πρώτη ημέρα των δοκιμών για τον 17ο Γύρο της χρονιάς στην πίστα του Phillip Island.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έκανε ένα σώσιμο και είχε αρκετές δύσκολες στιγμές, αλλά και μια πτώση «χωρίς να πιέζει», όπως επισήμανε.

 

«Σήμερα ήταν παράξενη ημέρα. Ήταν περίεργη η αίσθησή μας με τη μοτοσυκλέτα, αλλά και των άλλων Honda, ειδικά με το μπροστινό. Δεν ξέρω αν ήταν η 1η ή η 2η φορά που πέφτω φέτος χωρίς να πιέζω!»

 

«Απλά οδηγούσα ήρεμα... πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε. Να δούμε το γιατί. Είναι αλήθεια ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι ασταθής στις γρήγορες στροφές».

 

«Εκεί είναι το αδύναμο σημείο μας, αλλά υπό κανονικές συνθήκες είμαστε γρήγοροι στο Phillip Island. Και ήμασταν και σήμερα, αλλά με πολλά ρίσκα!»

 

«Είχα δυο περίεργες στιγμές και δεν πίεζα καν, δεν έψαχνα το όριο. Πρέπει να δούμε τι έγινε. Δοκιμάζαμε ένα άλλο set-up κι έχουμε το περιθώριο να γυρίσουμε σ’ αυτό που ξέρω».

 

«Το απόγευμα πάντως γυρίσαμε στο set-up που ξέραμε και ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα».

 

Η πτώση του ήρθε από κρύο ελαστικό και ρώτησαν τον Marquez μήπως ανησυχεί για την περίπτωση που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη την ημέρα του Αγώνα.

 

«Χμμ... θα δούμε. Πρέπει να κατανοήσουμε πιο είναι το κατάλληλο ελαστικό για εμάς. Θα πάμε ή με το σκληρό ή με το μεσαίο. Το μαλακό δεν δουλεύει».

 

«Πάντως η Michelin έχει φέρει τις τέλειες επιλογές εδώ κι έχουμε όλες τις επιλογές που θέλουμε. Σήμερα κάναμε προσομοίωση με το μαλακό και αύριο θα δοκιμάσουμε το μεσαίο και το σκληρό».

 

«Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως κάναμε σε όλη τη σεζόν. Ξεχνάμε την Παρασκευή και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την Κυριακή».

 

Οι δυσκολίες της Honda υπογραμμίστηκαν και από τις πτώσεις των Crutchlow-Pedrosa στην 1η στροφή της πίστας.

 

«Εκεί είναι ένα από τα αδύναμα σημεία μας», επισήμανε ο Marc. «Όταν φτάνουμε εκεί δεν έχω καλή αίσθηση από το μπροστινό».

 

«Κάναμε μια αλλαγή το απόγευμα και ήταν καλύτερα. Χρειάζεται υπομονή. Αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα και μερικές φορές το βασικό set-up δεν δουλεύει».

 

«Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο γρήγοροι και ν’ ανέβουμε στο βάθρο την Κυριακή. Όμως είναι αλήθεια ότι το βασικό μας set-up δεν δουλεύει σωστά εδώ».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Σπινάρουμε πολύ

« Προηγούμενο άρθρο

Ποιους περιμένει δυνατούς ο Dovi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα