• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
VALENCIA LIVE: O Spies και οι 4 μονομάχοι
"Δύσκολα οι έξω μπορούν να καταλάβουν το πόσο γρήγοροι είναι οι 4 οδηγοί"
Νέα 05/11/2009 - 18:59

 

Ο Αμερικανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής των SBK, o Ben Spies, τράβηξε περισσότερο από όλους την προσοχή των δημοσιογράφων στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που δίνεται την Πέμπτη το απόγευμα. Ο ίδιος δήλωσε ότι το MotoGP είναι ένα διαφορετικό επίπεδο από αυτό των Superbike και ότι δύσκολα οι έξω μπορούν να καταλάβουν το πόσο γρήγοροι είναι οι 4 οδηγοί που καθόταν δίπλα του στη συνέντευξη. Μιλάμε για τους Valentino Rossi, Jorge Lorenzo, Casey Stoner, Dani Pedrosa, που μάλιστα μίλησαν πριν από τον Αμερικανό, με αυτήν τη σειρά. «Είμαι εδώ για να μάθω», είπε χαρακτηριστικά ο Spies και συνέχισε: «το MotoGP και τα SBK είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Πρέπει να κάνω αλλαγές στο οδηγικό μου στυλ για να προσαρμοστώ στις μοτοσυκλέτες και τα λάστιχα εδώ.»

Κατόπιν αναφέρθηκε στο τι περιμένει το 2010: «είναι δύσκολο να καταλάβω τώρα τις προσδοκίες μου. Αν πάρω κάποιο βάθρο την επόμενη χρονιά θα είναι ένα θαύμα, τι στιγμή που φέτος αγωνιζόμουν για τη νίκη σε κάθε αγώνα. Του χρόνου έρχονται και πολλοί οδηγοί από τα 250, που είναι πιο κοντά στα MotoGP. Θα προσπαθήσω να μάθω το 2010. αρχικά πρέπει να έχω στόχο τη 10αδα, μετά την 5αδα, πριν καταφέρω να δίνω μάχες για νίκη. Είναι δύσκολο και δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος!», είπε πριν απαντήσει στην ερώτηση για τον τόπο κατοικίας του, που θα είναι η Ιταλία (η έδρα της εργοστασιακής Yamaha) και όχι η Γαλλία (η έδρα της Tech3).

Ο Rossi ακούει προσεκτικά τις ερωτήσεις
Ο Rossi ακούει προσεκτικά τις ερωτήσεις

 

O Valentino Rossi που πήρε πρώτος το λόγο, τόνισε ότι φέτος θα έχει μια διαφορετική προσέγγιση στον αγώνα, σε σχέση με πέρυσι που ήταν 3ος. «Μιλήσαμε πολύ σήμερα με την ομάδα για το περσινό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να πάμε αμέσως γρήγορα, για να πάμε καλύτερα.» Μια προσέγγιση που δείχνει ότι την Κυριακή θέλει τη νίκη ώστε να σφραγίσει με τον καλύτερο τρόπο τη δυσκολότερη χρονιά, σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Αρκετός κόσμος στην pit lane σήμερα Πέμπτη
Αρκετός κόσμος στην pit lane σήμερα Πέμπτη

 

Ο μεγάλος του αντίπαλος Jorge Lorenzo είπε: «Φαίνεται εύκολο το να πάρω 1 βαθμό και το Ν.2 στο Πρωτάθλημα, αλλά για να γίνει πρέπει να κατανοήσουμε το στόχο μας. Αν δεν είμαστε αρκετά γρήγοροι στις δοκιμές ώστε να παλέψουμε για τη νίκη, πρέπει να επικεντρωθούμε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος. Το σημαντικό στη ζωή είναι να εκτιμάς αυτό που έχεις. Όλοι θα ήθελαν να γίνουν Πρωταθλητές, αλλά τώρα που είμαστε έξω από αυτή τη μάχη, εκτιμάμε αυτό που έχουμε!», κατέληξε σε μια δήλωση που δείχνει ότι αν οι ρυθμίσεις του δεν «του βγουν», δεν θα παλέψει για τη νίκη!

 

Ο Dani Pedrosa όπως πάντα φειδωλός στις δηλώσεις είπε ότι πέρα από το ότι είναι ένα σπέσιαλ αγώνας για τον ίδιο με την τρομερή υποστήριξη που έχει πάντα από τους θεατές, ο στόχος είναι η βελτίωση ενόψει και της νέα χρονιάς. Σε ερώτηση σχετική με τις αλλαγές μέσα στην ομάδα και την προσθήκη νέων μελών (βλ. Suppo), o Pedrosa είπε ότι πέρα από το ανθρώπινο υλικό, θα ήθελε βελτίωση στον τεχνικό τομέα, εννοώντας την μοτοσυκλέτα.

 

Ο Casey Stoner από την πλευρά του τόνισε ότι τα πράγματα φαίνονται πολύ θετικά για την επόμενη χρονιά και ότι αισθάνεται πραγματικά καλά με τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα. Σχολιάζοντας το τέλος της συνεργασίας με τον Livio Suppo, είπε χαρακτηριστικά: «Θα είναι μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για μένα, αλλά και γι αόλη την ομάδα. Μαζί πετύχαμε πάρα πολλά και ότι και να λέγανε στο διάστημα που έλειψα, είχαμε μια πολύ καλή σχέση. Είχαμε συνεχή επικοινωνία και ήταν ο άνθρωπος που ήξερε πάντα το πως πήγαινε η ανάρρωσή μου.»

 

Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ιταλό MotoGP project manager της Ducati, που επιβεβαίωσε τη μετακίνησή του στην Honda και το γεγονός ότι στην απόφασή του δεν έπαιξε ρόλο η κατάσταση στην Ιταλική ομάδα. Από πληροφορίες άλλων ανθρώπων της ομάδας το πιο πιθανό είναι ότι τα χρήματα της Ιαπωνικής εταιρίας είναι πολλά και μάλιστα για συμβόλαιο αρκετών χρόνων. Η θέση του θα είναι Marketing Manager του HRC και το κύριο αντικείμενο η προσέγγιση νέων χορηγών στην εργοστασιακή ομάδα της Honda.

Από την άλλη μεριά ο Daniele Romagnoli (ο Team Manager του Lorenzo) μας είπε ότι ΔΕΝ πάει τελικά στην Honda στο HRC και ότι υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί στην Scot, αν τελικά βρεθούν τα χρήματα για να είναι στην ομάδα ο Alex De Angelis, ένα σενάριο που τελικά δεν μπήκε ακόμη στο ντουλάπι.

 

Μείνετε συντονισμένοι για ό,τι νεώτερο από μέσα από το paddock της Valencia.

Επόμενο άρθρο »

BRIDGESTONE: Έτοιμη για τον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο SUPPO ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ HONDA

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA