• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Assen MotoGP: ΕΔ2
Ταχύτερος ο Vinales
Νέα 29/06/2018 - 17:23

Την πρώτη θέση στις ΕΔ2 πήρε ο Maverick Vinales με την Yamaha του, μπροστά από την Suzuki του Iannone και την Ducati του Danilo Petrucci.

 

Ο Ισπανός, όπως και όλοι σχεδόν, δούλεψε στην αρχή με το σκληρό πίσω ελαστικό κι είχε πολύ καλούς χρόνους στο μεσαίο 1:34.

 

Στα τελευταία λεπτά έβαλε ένα καινούργιο μαλακό πίσω (όπως έκαναν σχεδόν όλοι) και κατάφερε να γράψει το 1:33,378, χρόνος που είναι κάτω από το ρεκόρ πίστας.

 

Να σημειώσουμε ότι ο Vinales έβαλε το carbon πιρούνι στη μοτοσυκλέτα του (αυτό που έχει ήδη ο Rossi), του άρεσε και με αυτό έκανε τον καλό του χρόνο.

 

Ο Iannone πήρε τη 2η θέση, 0.121’’ πίσω από τον Vinales, με τον Petrucci ν’ ακολουθεί με μια διαφορά σχεδόν τέσσερα δέκατα από τον πρώτο.

 

Η 4η θέση πήγε στον Valentino Rossi που ήταν 0,401’’ πιο αργός από τον ομόσταυλό του και 33χιλ πιο γρήγορος από τον Cal Crutchlow που ήταν η καλύτερη Honda.

 

Οι εργοστασιακές Ducati πήραν την 6η και 7η θέση, με τον Andrea Dovizioso μπροστά από τον Jorge Lorenzo, με τη μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 11χιλ.

 

Όλοι σχεδόν οι αναβάτες ακολούθησαν την ίδια τακτική: στις υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού, αντίστοιχες με αυτές του Αγώνα, δούλεψαν με το σκληρό πίσω ελαστικό.

 

Στη συνέχεια, στα τελευταία λεπτά, έβαλαν ένα καινούργιο σετ ελαστικών για να προσπαθήσουν να γράψουν χρόνο που θα τους έβαζε στη δεκάδα.

 

Η μοναδική εξαίρεση (μαζί με τον Luthi) ήταν ο Marc Marquez. Ο Ισπανός μπήκε με καινούργια σκληρά ελαστικά μπροστά-πίσω και τα κράτησε μέχρι το τέλος.

 

Είχε πολύ δυνατό ρυθμό στο 1:34, με τον καλύτερό του χρόνο να είναι το 1:34,041 που έκανε στον τρίτο του γύρο.

 

Ο τελευταίος του γύρος ήταν στο 1:34,428 κι ενώ τα ελαστικά του είχαν κάνει 22 γύρους, με τον Αγώνα να διαρκεί 26 γύρους.

 

Τη δεκάδα των πρώτων για σήμερα έκλεισαν ο Alex Rins με τη Suzuki του και ο Johann Zarco πάνω στην Μ1 του.

Επόμενο άρθρο »

Assen Moto2: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto3: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα