• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi στην Pole Position
To Mugello παίρνει φωτιά
Νέα 02/06/2018 - 16:39

Ο Valentino Rossi πήρε την πρώτη του Pole Position μετά το 2016, στην καλύτερη δυνατή στιγμή, μπροστά στο “κίτρινο λαό”, όπως λέγονται οι οπαδοί του, που γέμισαν τους λόφους και τις κερκίδες του Mugello που παραδοσιακά φιλοξενεί το Ιταλικό GP. O Rossi έκανε ένα εκπληκτικό γύρο, απόλυτης ακρίβειας και έσπασε τα προηγούμενα ρεκόρ ταχύτερου γύρου και Pole Position, τα οποία είχαν σπάσει προηγουμένως οι Marquez & Iannone. O Rossi τόνισε ότι πρέπει να χαρεί την ωραία στιγμή, καθώς ο αυριανός αγώνας είναι δύσκολος με πολλούς οδηγούς να έχουν παραπλήσιο καλό ρυθμό.

Ο Jorge Lorenzo που έχει εξαιρετική παράδοση σε αυτήν την πίστα έφερε την Ducati του μόλις 35 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από την Yamaha M1 του Ιταλού και 61 χιλιοστά μπροστά από την Μ1 του Mavarick Vinales, με τους τρεις πρώτους να απέχουν μεταξύτ ους λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, σε μια πίστα 5,245μ.!

Από τη 2η σειρά θα ξεκινήσει ο Andrea Iannone με την Suzuki του, αφού ίσως βιάστηκε να κάνει νωρίτερα από τους υπόλοιπους τον καλό του γύρο, που ήταν εκείνη τη στιγμή νέο ρεκόρ. Το ίδιο έπαθε και ο Marc Marquez που τελικά ξεκινάει την Honda του από την 6η θέση. Ανάμεσα στους δύο θα ξεκινήσει ο Danillo Petrucci με την επίσης εργοστασιακή Ducati, που έχασε την ευκαιρία να πάρει την Pole Position μόλις στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, έχοντας συμπληρώσει τα τρία προηγούμενα με φοβερό χρόνο. Η τρίτη εργοστασιακή Ducati ξεκινά από την 7η θέση, καθώς ο Andrea Dovizioso επίσης δυσκολεύτηκε στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Ο Cal Crutchlow με την Honda LCR είναι 8ος και θα προσπαθήσει για το καλύτερο σε μια πίστα που δεν ευνοούσε στο παρελθόν τη μοτοσυκλέτα του. Από την 3η σειρά θα εκκινήσει και ο Johann Zarco με την δορυφορική Μ1. Rins, Miller & Morbidelli συμπληρώνουν την 4η σειρά.

O Rabat έκανε εξαιρετική εμφάνιση στις ΚΑΤ1 και ξεκινά 13ος, ενώ η μεγάλη απογοήτευση είναι ο Pedrosa που ξεκινά μόλις 20ος.

 

Στο συνοδευτικό αρχείο δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

 

 

Επόμενο άρθρο »

Mugello Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Mugello Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα