• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SEPANG: Flash back...
Αναδρομή σε αγώνες του παρελθόντος...
Νέα 21/10/2009 - 13:45
H Μαλαισία φιλοξενεί για 19η φορά στην ιστορία αγώνα των MotoGP. Η πρώτη φορά που τα MotoGP ταξίδεψαν στη χώρα ήταν το 1991. Οι 18 αγώνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα έχουν φιλοξενηθεί σε τρεις πίστες: το Shah Alam (7 αγώνες), το Johor (ένας αγώνας) και τη Sepang.

Ο πρώτος αγώνας στη Sepang έγινε το 1999 και έκτοτε η πίστα αποτελεί έναν από τους σταθερούς σταθμούς του Πρωταθλήματος. Ας δούμε τι έγινε στους προηγούμενους αγώνες που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη:

1999: Στην παρθενική επίσκεψη των MotoGP στη Sepang, ο Kenny Roberts Jr. παίρνει τη νίκη στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki. Ο Loris Capirossi ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στα 250cc παίρνοντας τηSepang 2005: O Rossi τερματίζει 2ος και διατηρεί τα σκήπτρα του
Sepang 2005: O Rossi τερματίζει 2ος και διατηρεί τα σκήπτρα του
νίκη με μικρή διαφορά από τον Tohru Ukawa. Ο νυν τεχνικός της Bridgestone, Μasao Azuma νίκησε τον αγώνα των 125cc οδηγώντας μια Honda με λάστιχα της Bridgestone.

2000: Ο Kenny Roberts Jr. φεύγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά νικητής από τη Μαλαισία. Στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στα 500cc.

2001: O Valentinto Rossi νικάει τον τελευταίο αγώνα της εποχής των 500cc που έγινε στη Sepang. Στα 250cc, ο αείμνηστος Daijiro Katoh παίρνει τη νίκη και κατακτά το Πρωτάθλημα.

2002: Ο Max Biaggi με την Yamaha YZR-Μ1 παίρνει τη νίκη έπειτα από συγκλονιστική μάχη που έδωσε με τον Rossi. Ήταν η πρώτη νίκη τετράχρονης μοτοσυκλέτας στη Μαλαισία.

2003: O Rossi παίρνει τη νίκη και εξασφαλίζει το τρίτο του Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία. Στα 125cc ο Dani Pedrosa νικάει τον αγώνα και σε ηλικία 18 χρόνων στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

2004: Για ακόμα μια φορά ο Valentino Rossi φεύγει νικητής από την πίστα της Sepang, μόνο που αυτή τη φορά οδηγώντας μια Yamaha. Στα 125cc ο Αndrea Dovisiozo τερματίζει δεύτερος και κατακτά το Πρωτάθλημα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Casey Stoner που χάρισε στην ΚΤΜ την παρθενική της νίκη στα GP.

2005: Ο Loris Capirossi παίρνει τη νίκη και ο ομόσταβλός του στη Ducati Carlos Checa τερματίζει τρίτος. Ήταν η πρώτη φορά που το μικρό ιταλικό εργοστάσιο είχε δυο αναβάτες του στο πόντιουμ της κορυφαίας κατηγορίας. Ο Rossi τερμάτισε δεύτερος, αλλά αυτή η θέση ήταν αρκετή για να τους εξασφαλίσει το πέμπτο συνεχόμενο Πρωτάθλημα στα MotoGP. Στα 250cc, ο Casey Stoner πήρε τη νίκη, ενώ ο επικεφαλής του Πρωταθλήματος Dani Pedrosa εγκατέλειψε από πτώση στο 2ο γύρο.

2006: Μετά από μάχη που έδωσε με τον Loris Capirossi, ο Valentino Rossi πήρε τη νίκη. Η καταρρακτώδης βροχή δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των κατατακτήριων δοκιμών και έτσι το γκριντ διαμορφώθηκε βάσει των χρόνων που σημείωσαν οι αναβάτες στις ελεύθερες δοκιμές.

2007: O Casey Stoner έγινε ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα αναβάτης που έχει νικήσει και στις τρεις κατηγορίες στην πίστα της Sepang. 1,7 δευτερόλεπτα πίσω του τερμάτισε ο φετινός team-mate του Marco Melandri. Τρίτος ήταν ο Dani Pedrosa.

2008: Άλλη μια νίκη για τον Valentino Rossi που είχε ήδη εξασφαλίσει το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Δεύτερος ήταν ο Dani Pedrosa και 3ος ο Andrea Dovizioso στην παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο της κορυφαίας κατηγορίας.

Επόμενο άρθρο »

SEPANG: Σενάρια τίτλου...

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: "Η πίστα της Sepang έχει καταντήσει λίγο...βαρετή."

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα