• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez MotoGP Αγώνας
Ο Marquez νικητής, καταστροφή για Ducati-Pedrosa
Νέα 06/05/2018 - 16:46

O Marc Marquez είναι ο μεγάλος νικητής του 4ου Αγώνα της χρονιάς, μετά από μερικά δύσκολα προσπεράσματα στο ξεκίνημα των 25 γύρων και με άνεση αφού όταν είχε ήδη διαφορά 2'' δευτερολέπτων από τη μάχη της 2ης θέσης, έμεινε σε μια στιγμή μόνος μπροστά με διαφορά μεγαλύτερη από 6'', ύστερα από την πτώση-καραμπόλα των τριών διεκδικητών του βάθρου. 

Από κει και πέρα ο Marquez με τη φανερά βελτιωμένη φέτος Honda, έκαναν “βόλτα” μέχρι την καρό σημαία που τους ανέβασε μαζί και στην 1η θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος.

Ο Jorge Lorenzo με την Ducati του έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα και οδήγησε την κούρσα για 7 γύρους. Μετά κράτησε σταθερά την 2η θέση, αποκρούοντας τις επιθέσεις του ομόσταυλου Andrea Dovizioso που σταδιακά ανέβηκε από την 7η θέση και βρέθηκε 3ος, έχοντας το ρυθμό και τη δύναμη, ενδεχομένως και να πιέσει τον Marquez. Όμως η σθεναρή αντίσταση του Lorenzo τον ανάγκασε να πιέσει ένα προσπέρασμα στα φρένα της 6ηε στροφής της πίστας, το οποίο δεν πέτυχε, αναγκάζοντάς τον να ανοίξει τη γραμμή του. Ο Lorenzo προσπάθησε να ξαναπεράσει μπροστά, την ίδια στιγμή που ο επερχόμενος Dani Pedrosa που καραδοκούσε με την Honda του, είδε ανοικτή την εσωτερική και μπήκε! Ακριβώς εκείνη τη στιγμή ο Lorenzo έκλεινε τη γραμμή του, με αποτέλεσμα η Honda να κτυπήσει την Ducati, η οποία με τη σειρά της κτύπησε - σαν ντόμινο – την άλλη Ducati! Το τελικό αποτέλεσμα ήταν και οι τρεις οδηγοί να βρεθούν στην αμμοπαγίδα και να εγκαταλείψουν.

O Johann Zarco που προσπαθούσε να τους φτάσει ξαφνικά έμεινε 2ος μόνος, μπροστά από μια άλλη μάχη που έγινε μεταξύ των Iannone (Suzuki), Petrucci (Ducati), Rossi (Yamaha), Miller (Ducati). Ο Ιταλός της Suzuki αλληλοπεράστηκε με τον Petrux και τελικά ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου για 2ο συνεχόμενο αγώνα.

Πίσω από αυτό το γκρουπ ο Vinales (Yamaha) κέρδισε τη μάχη για την 7η θέση από τον πολύ καλό Bautista (Ducati). O Franco Morbidelli (Honda) στην 9η θέση είναι ο πρώτος Rookie. O Mika Kallio, ο δοκιμαστής της KTM, έβαλε το Αυστριακό εργοστάσιο και πάλι στη δεκάδα.

 

Στα συνοδευτικά αρχεία τα αποτελέσματα και η βαθμολογία αναλυτικά:

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Κέρδισα χωρίς...

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα