• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
RIZLA SUZUKI: Σταθερά μετριότης.
Τα αποτελέσματα συνεχίζουν να μην ικανοποιούν.
Νέα 19/10/2009 - 10:51

Παρά τις ελπίδες για καλύτερα αποτελέσματα, η μέτρια φετινή πορεία της Rizla Suzuki συνέχισε και στον αγώνα της Αυστραλίας. Κατ' αρχήν, ο Loris Capirossi ήταν το πρώτο θύμα των νέων κανονισμών για τους κινητήρες, αφού ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο των πέντε κινητήρων για τους επτά τελευταίους αγώνες. Όπως ορίζεται, λοιπόν, αφαιρέθηκαν δέκα βαθμοί, από τη βαθμολογία της Suzuki στο Πρωτάθλημα και ο Capirossi αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την τελευταία θέση του grid.

 

Ο Ιταλός πάντως παραδέχτηκε ότι αυτό το γεγονός δεν επηρέασε δραματικά τον αγώνα του, όπου κύριος ανταγωνιστής του ήταν ο team mate του, Chris Vermeulen. Τελικά, ο Αυστραλός τερμάτισε στην ενδέκατη θέση, μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Capirossi. "Είναι εύκολο να πούμε ότι σήμερα δυσκολευτήκαμε, αλλά στην πραγματικότητα όλο το σαββατοκύριακο προβληματιστήκαμε έντονα και δεν καταφέραμε να βρούμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις", δήλωσε ο Loris.

 

"Επίσης, είχαμε ένα πρόβλημα στο ζέσταμα με τον κινητήρα και αυτό μας ανάγκασε να ξεκινήσουμε από το τέλος της σειράς εκκίνησης. Πάντως, αυτό δε μας στοίχισε πολύ στον αγώνα. Δεν είχα καθόλου καλή αίσθηση από τη μοτοσυκλέτα για τους πρώτους έξι γύρους, οπότε ο αγώνας ήταν πραγματικά εφιαλτικός για εμένα. Τελικά κατάφερα να πιάσω τον Chris και είχαμε μια μικρή μάχη, αλλά δεν κατάφερα να τον περάσω. Σε γενικές γραμμές, αυτός αγώνας ήταν πολυ δύσκολος για εμάς και πραγματικά θέλουμε να τον ξεχάσουμε. Ελπίζω στον επόμενο αγώνα να τα πάμε καλύτερα, διότι πραγματικά έχουμε ανάγκη από ένα καλό αποτέλεσμα", δήλωσε ο Ιταλός.

 

Για τον Vermeulen αυτός ήταν ο τελευταίος αγώνας MotoGP στην πατρίδα του, αφού επιστρέφει στα World Superbike Championship το 2010. "Δοκιμάσαμε το σκληρότερο ελαστικό, αλλά στους πρώτους γύρους χάσαμε αρκετό χρόνο, διότι έπρεπε να ζεσταθεί. Είχα τον Loris πίσω μου στον υπόλοιπο αγώνα, οπότε τουλάχιστον είχα μια μάχη να δώσω. Προφανώς, η πρόοδός μας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε, αλλά ελπίζω να τα πάμε καλύτερα στην Sepang", δήλωσε ο Vermeulen.

 

Ο team manager, Paul Denning παραδέχτηκε ότι ο αγώνας της Αυστραλίας ήταν μέτριος για την ομάδα της Suzuki. "Δεν υπάρχει τίποτα καλό να ειπωθεί για το σημερινό αγώνα και ειλικρινά, η 11η και η 12η θέση μας ήρθαν λόγω ατυχίας άλλων αναβατών. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο αναβάτες ιδιαίτερα για την προσπάθειά τους και για την υπομονή τους, σε τόσο δύσκολες συνθήκες. Ανυπομονώ για το ταξίδι στην Sepang, όπου θα προσπαθήσουμε να βούμε μια σωστή κατεύθυνση και να την ακολουθήσουμε", δήλωσε ο Denning.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Δουλεύει πάνω στη βελτίωση των εκκινήσεών του.

« Προηγούμενο άρθρο

ΤΟSELAND: Ενοχλημένος για την ποινή.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα