• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Πραγματικά γρήγορος!
Ειδικά σε ρυθμό Αγώνα
Νέα 31/01/2018 - 11:27

Η τέταρτη θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων του τεστ της Μαλαισίας ανήκε στον Andrea Dovizioso.

 

Ο Ιταλός όμως δεν ήταν γρήγορος μόνο στον ένα γύρο. Ο ρυθμός αγώνα του ήταν εξαιρετικός και παρόμοιος με αυτόν του Marc Marquez.

 

Ο Marc έκανε προσομοίωση 15 γύρων, ενώ ο Dovi έκανε 11 και είχε και δυο αργούς γύρους, έναν στο 2:01 κι έναν στο 2:02. Όλοι οι άλλοι ήταν σταθεροί στο 2:00.

 

Από την άλλη, ο Dovizioso έκανε την προσομοίωσή του με την περσινή μοτοσυκλέτα και όχι με την GP18, την οποία χαρακτηρίζει καλύτερη.

 

Τα προβλήματα λοιπόν δεν έλειψαν από το γκαράζ του Ιταλού:

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος μιας κι έχω πολύ καλή αίσθηση. Ήταν όμως περίεργες τρεις ημέρες. Χτες δεν μπορούσα να οδηγήσω στο τέλος και σήμερα έπεσα κι έχασα 2 ώρες».

 

«Η πρόσφυση δεν ήταν τόσο καλή... ίσως έφταιγε η υγρασία. Το μπροστινό ήταν στο όριο. Πίεσα, αλλά στην 1 ήμουν πιο γρήγορος κι έπεσα».

 

«Και μετά, στο τέλος, δεν μπορούσα να συνεχίσω με την GP18 και είχα την GP17 στους 11 γύρους. Ο ρυθμός μου ήταν καλός κι ας μην είχα την καλύτερη μοτοσυκλέτα».

 

Και αυτή η καλύτερη είναι η GP18, που είναι σε καλό δρόμο και όσον αφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ιταλού πέρυσι: την ταχύτητα μέσα στις στροφές.

 

«Ήμουν πιο γρήγορος μέσα στη στροφή, έστριβα καλύτερα κι αν συγκρίνω τους χρόνους μου με αυτούς των ανταγωνιστών την ίδια χρονική στιγμή, ήμουν πολύ γρήγορος. Ειδικά σε ρυθμό».

 

Μετά μας εξηγεί γιατί δεν μπόρεσε να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του:

 

«Έπεσα το πρωί και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω όλα τα ελαστικά μου το πρωί, μιας και θέλαμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας, το πλάνο μας».

 

«Αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Το σημαντικό είναι ότι όλες τις ημέρες η αίσθησή μου με τη μοτοσυκλέτα ήταν πολύ, πάρα πολύ καλή».

 

Όταν τον ρώτησαν αν θεωρεί ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα απ’ ότι ήταν πριν από ένα χρόνο, αποκρίθηκε:

 

«Σίγουρα. Για πολλούς λόγους. Η νέα μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη από την περσινή. Πέρυσι ήμασταν γρήγοροι, αλλά όχι οι ταχύτεροι σε ρυθμό».

Επόμενο άρθρο »

Dani: Ο νέος κινητήρας;

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Σημείο αναφοράς μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα