• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Εstoril live: Κυρίαρχος στην Πορτογαλία ο Lorenzo!
Καρώ σημαία για τον Ισπανό που διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Estoril.
Νέα 04/10/2009 - 14:47

O Jorge Lorenzo συνέχισε τον εκρηκτικό ρυθμό που είχε όλο το σαββατοκύριακο, κατατροπώνοντας τον ανταγωνισμό στην Πορτογαλική πίστα. Ο Ισπανός πήρε τη νίκη, οδηγώντας εκπληκτικά και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα.

 

Την εκκίνηση πήρε ο συνήθης ύποπτος Dani Pedrosa, χωρίς όμως να καταφέρει να κρατηθεί για ώρα μπροστά. Ο Valentino Rossi ακολουθούσε κατά πόδας τρίτος και ο Casey Stoner τέταρτος. Ο εκπληκτικός Αυστραλός οδηγούσε την κόκκινη Ducati σα να μην είχε λείψει ούτε μια μέρα από τους αγώνες. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα πέρασε τον Rossi και τον Pedrosa και ρίχτηκε στο κυνήγι του πρωτοπόρου Lorenzo.

 

Παρόλα αυτά, ο Ισπανός ήταν σε δικό του αγώνα, και έδειχνε ότι δε θα άφηνε κανένα να τον αμφισβητήσει. Η συγκεκριμένη σειρά (Lorenzo – Stoner – Pedrosa – Rossi) διατηρήθηκε μέχρι την πτώση της καρώ σημαίας. Ο Valentino Rossi ήταν κολλημένος στην τέταρτη θέση και έδινε την εντύπωση ότι αδυνατούσε να ακολουθήσει το ρυθμό των προπορευόμενων αναβατών. Ο Ιταλός φαινόταν προβληματισμένος όλο το σαββατοκύριακο, και λογικά δε θα είναι ικανοποιημένος με την επίδοσή του.

 

Πίσω από τους τέσσερις πρωταγωνιστές, ο Edwards έκανε μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση, όπου και τερμάτισε χωρίς να απειληθεί. Αντίθετα, μάχη δόθηκε για τις επόμενες θέσεις της κατάταξης. Ο Toni Elias, που είχε ξεκινήσει ενδέκατος στην εκκίνηση, έκανε καταπληκτικό αγώνα επιβεβαιώνοντας την άνεση που έχει στο Estoril. Ο Ισπανός πήρε τελικά την έκτη θέση.

 

Έβδομος ήταν ο Andrea Dovizioso, που πάλεψε για ώρα με τον όγδοο τελικά Nicky Hayden. Τη δεκάδα έκλεισαν κατά σειρά οι James Toseland και Chris Vermeulen.

 

Ο Μika Kallio σημείωσε πτώση, έχοντας αρχικά προσπεράσει τον Hayden για την έκτη θέση, ενώ οι Loris Capirossi και Alex De Angelis εγκατέλειψαν από μηχανικό πρόβλημα.

 

Ο Lorenzo στο βάθρο φαινόταν πανευτυχής, αφενός για την επιβλητική του νίκη, και αφετέρου διότι διατηρεί σοβαρές ελπίδες για τον τίτλο, με τρεις αγώνες να απομένουν. Ο Ισπανός απέχει από τον Ιταλό μόλις 18 βαθμούς και όλα πλέον είναι πιθανά.

Επόμενο άρθρο »

Εstoril live: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών των ΜοtoGP.

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril live: Νικητής ο Simoncelli στα 250cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα