• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mir: Ο Πρωταθλητής της Moto3
Σύνοψη της καριέρας του Ισπανού
Νέα 24/10/2017 - 10:49

Ο Joan Mir είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Moto3, κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της Αυστραλίας.

 

Ο Mir γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1997 στην Palma de Majorca της Ισπανίας και τα πρώτα του βήματα τα έκανε στο Red Bull Rookies Cup που, σημειωτέον, τον απέρριψαν την πρώτη φορά που πήγε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του!

 

Τη χρονιά που αγωνίστηκε στο Rookies Cup (2014) δεν κατάφερε να πάρει τον Τίτλο, καθώς τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Jorge Martin.

 

Το 2015 αγωνίστηκε στην κατηγορία της Moto3 του Ισπανικού Πρωταθλήματος, που έχει μετονομαστεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων.

 

Την πρώτη του χρονιά τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας συνεχή παρουσία στο βάθρο των νικητών, στους αγώνες που ολοκλήρωνε.

 

Αγωνιζόταν με τη μικρή ομάδα της Leopard και όταν κάποια στιγμή μέσα στη σεζόν, τραυματίστηκε ο Hiroki Ono, τον κάλεσαν ως αντικαταστάτη του στην Moto3.

 

Ο Joan Mir έφτασε στο Phillip Island εκείνη τη σεζόν (2015) με στόχο να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους του paddock και το πέτυχε!

 

Ήταν 15ος στις κατατακτήριες και στη συνέχεια, στον αγώνα, πάλευε για την έκτη θέση μαζί με τον ομόσταυλό του, τον Danny Kent, προτού πέσει.

 

Ο Joan Mir έκανε το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα της Moto3 - ως κανονική συμμετοχή - το 2016 και την ίδια χρονιά πήρε την πρώτη του νίκη.

 

Ξεκινώντας από την pole position, ο Ισπανός ήταν ασταμάτητος στην Αυστρία  και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Στη συνέχεια κατάφερε να πάρει άλλα δυο βάθρα, στο Misano και στην Valencia, τερματίζοντας στην 5η θέση της βαθμολογίας ενώ κέρδισε και τον Τίτλο του Rookie της σεζόν.

 

Φέτος η Leopard άλλαξε από την ΚΤΜ σε μοτοσυκλέτα της Honda και πάλι (όπως το 2015) και ο Mir ξεκίνησε εντυπωσιακά με δυο νίκες σε Qatar και Αργεντινή.

 

Στο πρώτο μισό της χρονιάς πήρε το χειρότερό του αποτέλεσμα στην Αμερική, όταν τερμάτιζε στην 8η θέση. Γρήγορα όμως επανήλθε στο προσκήνιο.

 

Στην Jerez ήταν τρίτος και μόλις ένα δέκατο από την κορυφή, ενώ στο Le Mans επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

 

Κέρδισε και πάλι στη Βαρκελώνη με τη νικηφόρα πορεία του να συνεχίζεται στο Sachsenring, το Brno και την Αυστρία.

 

Στο Silverstone τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα κι έχασε έδαφος σε σχέση με τον Aron Canet, αλλά στο βροχερό Misano πήρε τους 20β της 2ης θέσης.

 

Στην Aragon επέστρεψε στην κορυφή και ετοιμάστηκε για τον αγώνα στο Motegi της Ιαπωνίας. Εκεί όμως έκανε έναν από τους χειρότερους αγώνες του στην Moto3.

 

Ένας άλλος διεκδικητής του Τίτλου φέτος, ο Romano Fenati κατάφερε να πάρει τους 25β την ώρα που ο Mir τερμάτιζε μόλις στην 17η θέση.

 

Στο Phillip Island όμως τα πράγματα επανήλθαν στο σωστό τους δρόμο για τον Mir. Δυνατός από την πρώτη στιγμή μέσα στην πίστα, έκανε ωραίο αγώνα την Κυριακή και πήρε τη νίκη.

Επόμενο άρθρο »

Phillip Island Φωτογραφικό

« Προηγούμενο άρθρο

Οι τρεις του βάθρου για την Michelin

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα