• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril live: O Stoner είναι εδώ!
"Θέλω να τους στεναχωρήσω τους 2 πρώτους με την επιστροφή μου"
Νέα 01/10/2009 - 18:09

 

«Φαίνεται ότι κάτι άλλαξε μέσα του, αυτούς τους 2 μήνες, προς το καλύτερο...», είπε στον απεσταλμένο μας Δημήτρη Διατσίδη, ο υπεύθυνος επικοινωνίας όλου του γκρουπ της Ducati, o Francesco Rapisrada. Και ακριβώς αυτή ήταν η αίσθηση όλων των δημοσιογράφων και των ανθρώπων της Ducati που παρακολούθησαν τη μεγαλύτερη σε διάρκεια συνέντευξη που έχει δώσει ποτέ ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007.

 

«Ήταν πιο φιλικός από ποτέ», παρατήρησε ο Vitto Guareschi, ο δοκιμαστής της ομάδας, που – όπως είπε ο Filippo Preziosi – είναι ο μόνος οδηγός που κατά 90% κάνει τις ίδιες παρατηρήσεις με τον Stoner για τη μοτοσυκλέτα!

 

Ο Casey Stoner μετά από 9 εβδομάδες ξαναγύρισε στο paddock του MotoGP, δυνατός στη θέληση και το μυαλό και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από όταν πήρε την απόφαση να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών και να ξεκουραστεί για 3 αγώνες.

«Ήταν καθαρά δική μου η απόφαση», είπε ο Stoner 3 φορές στη διάρκεια μίας ώρας συνέντευξη, θέλοντας να πάρει πάνω την ευθύνη για την οποία υπήρξε μεγάλη παραφιλολογία στον τύπο.

«Είναι απόλυτα κατανοητό από μένα το ότι η Ducati ήλθε σε επαφή με τον Lorenzo στη διάρκεια της απουσίας μου», δήλωσε σε σχετική ερώτηση.

 

Αναφορικά με την κατάστασή του και το τι περιμένει είπε: «Θα είναι δύσκολο για τους μύες μου, αφού έχω να ανεβώ σε μοτοσυκλέτα 9 εβδομάδες. Θα το πάω σιγά – σιγά την Παρασκευή και αν το σώμα μου συνηθίσει γρήγορα στο τέλος των 60 λεπτών μπορεί να κάνω και μια προσπάθεια για πολλούς γύρους. Όμως το Σάββατο το απόγευμα θα μπορώ να πω πια θέση θα μπορώ να διεκδικήσω. Θέλω να τους στεναχωρήσω τους 2 πρώτους με την επιστροφή μου και όχι τόσο να παίξω κάποιο ρόλο στη διαφορά τους στη βαθμολογία.»

 

Χαμογελαστός όσο ποτέ και πιο ευχάριστος από κάθε άλλη φορά που βρέθηκε απέναντι στον τύπο, ο Stoner δεν παρέλειψε να ζητήσει δημόσια συγνώμη από την ομάδα και τους οπαδούς της Ducati για την «υποχρεωτική» (όπως την χαρακτήρισε) απουσία του.

«Με τον μόνο οδηγό που είχα επαφή αυτόν τον καιρό ήταν με τον Nicky (Hayden) που ανταλλάσσαμε SMS! Στο μέρος που ήμουνα στην Αυστραλία δεν είχα ούτε τηλεόραση, ούτε έπιαναν τα κινητά! Ήμουνα όμως σε επαφή με την ομάδα. Είναι τώρα μια σημαντική περίοδος για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας ενόψει του 2010», κατέληξε.

 

Ο Filippo Preziosi που πήρε μετά το λόγο είπε: «Είχαμε προγραμματίσει από την αρχή της χρονιάς να έχουμε νέο φέρινγκ στην Αυστραλία. Όμως οι μηχανικοί μας δούλεψαν κυριολεκτικά υπερωρίες και τ φέραμε εδώ σαν δώρο στον Casey! Οι μηχανικοί δεν φέρνουν λουλούδια, φέρνουν φέρινγκ. Είναι πιο καλό όταν υπάρχουν πλάγιοι άνεμοι και κάνει πιο εύκολη την αλλαγή κατεύθυνσης της μοτοσυκλέτας.»

Λίγο αργότερα σε ιδιαίτερη συζήτηση ο δοκιμαστής του φέρινγκ, ο Vitto Guareschi μας είπε σε αποκλειστικότητα: «Το δοκίμασα μια φορά για λίγες ώρες στο Mugello και μετά πήγαμε στο εργαστήριο και στην αεροδυναμική σήραγγα. Μετά ξαναγυρίσαμε στην πίστα για ένα τριήμερο τεστ και όλα πήγαν καλά. Νομίζω ότι ο Casey στην κατάσταση που είναι θα το εκτιμήσει ότι χρειάζεται λιγότερη δύναμη στην αλλαγή κατεύθυνσης.»

 

Αυτά λοιπόν τα τελευταία νέα από το «μέτωπο» και από την επιστροφή Stoner, για την οποία θα πούμε πολλά περισσότερα αύριο το απόγευμα όταν θα τον δούμε μέσα στην πίστα.

Επόμενο άρθρο »

Estoril live - Απόψεις: Τι έχει τελικά ο Stoner;

« Προηγούμενο άρθρο

TECH 3 YAMAHA: Spies και με τη βούλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA