• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSΑ: "Φρένα και ανωμαλίες στην άσφαλτο χαρακτηρίζουν το Estoril."
Ο Ισπανός αναλύει τα μυστικά της Πορτογαλικής πίστας.
Νέα 29/09/2009 - 06:49

Ο Dani Pedrosa φαίνεται να προετοιμάζεται μια σκληρή μάχη με τον Casey Stoner στους τέσσερις τελευταίους αγώνες. O Ισπανός θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την τρίτη θέση στην κατάταξη, μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Το έργο του πάντως δε θα είναι εύκολο, εφόσον ο Αυστραλός επιστρέψει, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

 

Όσο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 έλλειπε από τη δράση, προσπαθώντας να αναρρώσει, ο Pedrosa έγινε τακτικός στις πρώτες θέσεις, έχοντας πάρει δύο βάθρα, Επίσης, στον αγώνα της Indianapolis ο Ισπανός σημείωσε πτώση, όντας στην πρώτη θέση. Αυτές του οι επιδόσεις τον έφεραν τελικά 7 βαθμούς μπροστά από τον Stoner.

 

"Έχει περάσει αρκετός καιρός από τον τελευταίο αγώνα και πραγματικά απόλαυσα τη διακοπή. Κατάφερα να χαλαρώσω, αλλά και να προετοιμαστώ για τους τέσσερις τελευταίους αγώνες", δήλωσε ο Pedrosa. "Είναι σπάνιο να έχουμε διάλειμμα τριών εβδομάδων στ τέτοια φάση του Πρωταθλήματος, αλλά τώρα επιστρέφουμε στη δράση. Ανυπομονώ να μπω στην πίστα και να αγωνιστώ."

Dovizioso
Dovizioso

 

"Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τα δοκιμαστικά της Παρασκευής, ώστε να προετοιμάσουμε τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν καλύτερα. Στο Estoril χρειάζεται η μοτοσυκλέτα να ανταποκρίνεται καλά στα φρένα, και στις ανωμαλίες που έχει η πίστα. Είναι σημαντικό να διατηρείται η πρόσφυση σε αυτές τις συνθήκες. Είναι μια δύσκολη και τεχνική πίστα, αλλά έχω καλό ηθικό γιατί είμαι άριστα προετοιμασμένος", πρόσθεσε ο Dani.

 

Ο Pedrosa, που θα γιορτάσει τα 24α γενέθλιά του την Τρίτη, τερμάτισε δεύτερος στο Estoril τις δύο τελευταίες χρονιές. "Έχω άριστες μνήμες από το 2008, όταν κατάφερα να τερματίσω δεύτερος σε μικτές συνθήκες. Προφανώς προτιμώ ένα στεγνό αγώνα είμαι όμως προετοιμασμένος για ότι συμβεί", ολοκλήρωσε ο Ισπανός.

 

Ο Andrea Dovizioso από την πλευρά του πηγαίνει στο Estoril με στόχο να συνεχίσει τις σταθερά καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί στους τρεις τελευταίους αγώνες. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέταρτος στο Πρωτάθλημα, και μάλιστα έχει πάρει και μια νίκη στο Donington. Ο Dovizioso έχει καλή παράδοση στο Estoril, έχοντας ανέβει τρεις φορές στο βάθρο των 250cc, με μια νίκη. Στο ντεμπούτο του στα MotoGP, στην Πορτογαλική πίστα, ο Ιταλός έκανε καλή εμφάνιση, μέχρι μια αναπάντεχη πτώση να του στερήσει το βάθρο.

 

"Το Estoril είναι μια πίστα όπου είχα καλές επιδόσεις στο παρελθόν και πραγματικά ανυπομονώ να αγωνιστώ. Πέρσι έκανα καλό αγώνα μέχρι την πτώση μου, οπότε έχω ιδιαίτερα θετικό προαίσθημα για έναν καλό αγώνα", σχολίασε ο Ιταλός. "Είναι μια πολύ αργή πίστα και μερικά σημεία είναι ιδιαίτερα σφιχτά και στενά για τόσο δυνατές μοτοσυκλέτες. Σίγουρα είναι δύσκολο να ελέγξεις μοτοσυκλέτες MotoGP στο Estoril και χρειάζεται χρόνο μέχρι κάποιος να εγκλιματιστεί και να μάθει τα μυστικά της συγκεκριμένης πίστας".

 

"Στον τελευταίο αγώνα στο Misano συλλέξαμε χρήσιμες πληροφορίες και έχουμε ακόμα μερικές ιδέες σχετικά με το πως θα βελτιώσουμε περαιτέρω τη μοτοσυκλέτα. Ειδικότερα, θα συγκεντρωθούμε στη βέλτιστη ρύθμιση του πιρουνιού της Ohlins και πραγματικά είμαι περίεργος για το πως θα δουλέψει σε μια τόσο δύσκολη πίστα", ολοκλήρωσε ο αναβάτης της Repsol Honda.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: "Από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, η περσινή νίκη στο Estoril."

« Προηγούμενο άρθρο

CAPIROSSI: "Πίστη στους εαυτούς μας"

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA