• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno MotoGP: Αγώνας
Κυρίαρχος ο Marquez, λάθος της ομάδας στοίχισε στον Vale
Νέα 06/08/2017 - 19:28

Την τρίτη του φετινή νίκη και δεύτερη συνεχόμενη μετά το Sachsenring, πέτυχε πριν από λίγο ο Marc Marquez στην Τσεχία, αλλάζοντας μοτοσυκλέτα την κατάλληλη στιγμή σε μια πίστα που στέγνωνε.

 

Ο αγώνας ξεκίνησε βρόχινος, αλλά ο ήλιος έκανε σταδιακά την εμφάνισή του και με τη βροχή να μένει μακριά, ήταν θέμα λεπτών για τους αναβάτες της κατηγορίας να αλλάξουν στη 2η μοτοσυκλέτα τους με τα σλικ ελαστικά.

 

Στην αρχή, όταν όλοι ήταν στην πίστα με τα βρόχινα, ο Marquez ήταν ο μόνος από τους οδηγούς στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης που έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό, όταν όλοι οι άλλοι σχεδόν ήταν με το μεσαίο.

 

Όπως παραδέχτηκε στη συνέχεια, ήταν λάθος η επιλογή του αλλά αυτό το λάθος τελικά του χάρισε μια μεγάλη νίκη! Διότι ενώ έχανε συνεχώς θέσεις και χωρίς τίποτα να χάσει, βγήκε την πλέον κατάλληλη στιγμή για να αλλάξει στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του με τα σλικ ελαστικά!

 

Μετά το τέλος του δεύτερου γύρου, όταν έκανε την αλλαγή πρώτος ο Marc, τον μιμήθηκαν αρκετοί από τους συναθλητές και όπως φάνηκε στη συνέχεια, ήταν η σωστή κίνηση. Η Honda είχε αποφασίσει να ετοιμάσει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα για στεγνό. Ένα στοίχημα που τους βγήκε, την ώρα που άλλοι είχαν "ποντάρει" σε βροχή...

 

Πάντως κανείς από το μπροστινό γκρουπ δεν βγήκε, με τον Lorenzo να ήταν μπροστά από τον Rossi και τον Dovi μπροστά από τον δυνατό στην αρχή Zarco.

 

Στο τέλος του τέταρτου γύρου μπήκε ν’ αλλάξει μοτοσυκλέτα ο Lorenzo, αλλά εκεί τον περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς η ομάδα δεν είχε έτοιμη τη μοτοσυκλέτα του, αν και τον είχαν ειδοποιήσει να μπει στα pits! Επίσης, όπως είπε ο Ισπανός, όταν επέστρεψε στην πίστα το set-up δεν ήταν ακριβώς για στεγνό, αλλά μισό-μισό!!

 

Εν τω μεταξύ μέσα στην πίστα παρέμειναν τόσο ο Valentino Rossi, όσο και ο Andrea Dovizioso, δυο από τους διεκδικητές του Τίτλου που για διαφορετικούς λόγους έχασαν πολύτιμο έδαφος σήμερα.

 

Ειδικά για τον Valentino Rossi, όπως εξήγησε μετά τον αγώνα ο Ιταλός άσος, είχε συνεννοηθεί με την ομάδα να βγει όποτε θα του το έλεγαν μέσω πινακίδας στον αγώνα και όχι ειδοποιήσεων στον πίνακα οργάνων, μιας και δεν έχουν ομολογκάρει τη σχετική αναβάθμιση. 

 

Όμως η ομάδα άργησε να ειδοποιήσει τον Rossi και ο Ιταλός έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη μαζι με τον Marc Marquez που έφυγε μπροστά και έριχνε σ' ένα σημείο ακόμα και δέκα δευτερόλεπτα στο γύρο από τους μπροστά.

 

Μόλις στο τέλος του πέμπτου γύρου βγήκαν ν’ αλλάξουν μοτοσυκλέτα, με τον Johann Zarco να μένει για ακόμα ένα γύρο, καταστρέφοντας τελείως τον αγώνα του.

 

Ο Marquez μπροστά δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κυριαρχήσει στην Τσέχικη πίστα και να πάρει μια υπερ-πολύτιμη νίκη που σίγουρα δεν την υπολόγιζε στην αρχή της σεζόν.

 

Από την άλλη ο Valentino Rossi μετρίασε τη ζημιά που πήγε να πάθει με το μεγάλο του λάθος και κατάφερε στο τέλος, με δυνατό ρυθμό που θα του χάριζε οπωσδήποτε μια θέση στο βάθρο, να τερματίσει 4ος.

 

Μπροστά του, ο Dani Pedrosa κατάφερε να δώσει στην Honda το δεύτερό της 1-2 για φέτος, μετά το Γύρο της Jerez νωρίτερα μέσα στη σεζόν.

 

Ένα πολύτιμο βάθρο πήρε και ο Maverick Vinales που ακολούθησε τους Lorenzo και Pedrosa όταν βγήκαν στα pits. Στον τελευταίο γύρο ο Crutchlow, που αντιστάθηκε όσο μπορούσε, έχασε την 4η θέση από τον Rossi.

 

Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Dovizioso που κατάφερε, μετά το λάθος του, να πάρει δέκα βαθμούς από το σημερινό αγώνα, μένοντας στη μάχη του Τίτλου. Άλλωστε οι πρώτου πέντε έχουν διαφορά μόλις 31β, με οχτώ Γύρους ν’ απομένουν για το τέλος.

 

Συγκεκριμένα ο Dovizioso, μετά το τέλος του σημερινού αγώνα, αποκάλυψε ότι η ομάδα του είχε ετοιμάσει και τη δεύτερη μοτοσυκλέτα για βροχή κι έτσι έχασαν χρόνο μέχρι ν' αλλάξουν τις ρυθμίσεις για το στεγνό και γι' αυτό άργησαν να τον ειδοποιήσουν να μπει στα pits.

 

Φυσικά για τον Marquez ήταν μια ανάσα το σημερινό αποτέλεσμα, τόσο βαθμολογική όσο και ψυχολογική, σ’ ένα τόσο δύσκολο και αμφίρροπο Πρωτάθλημα όπως το φετινό.

 

Ο Petrux ήταν έβδομος, με τον Aleix Espargaro ν’ ακολουθεί. Ο άσος της Aprilia έκανε πολύ δυνατό αγώνα, αλλά δέχτηκε ποινή τριών θέσεων επειδή προκάλεσε την πτώση του Iannone μέσα στα pits, όταν άλλαζαν μοτοσυκλέτα.

 

Το καλύτερο αποτέλεσμα της ΚΤΜ πήρε ο Pol Espargaro, με την ένατη θέση του σήμερα, με τον Jonas Folger να κλείνει τη δεκάδα κι ενώ μπήκε στα pits δυο φορές μέσα σ’ ένα γύρο!

 

Η καλύτερη Suzuki ήταν στην 11η θέση, αυτή του Alex Rins, ακολουθούμενος από τον Johann Zarco που σίγουρα θα πήρε μερικά πολύτιμα μαθήματα από το σημερινό αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Η λάθος επιλογή ήταν κλειδί

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα