• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Petrux: Το 2019
Θέλω την «αληθινή» Ducati!
Νέα 25/07/2017 - 12:26

Ο Danilo Petrucci πέρασε μια εβδομάδα διακοπών στη χώρα μας, προτού επιστρέψει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Misano για ιδιωτικές δοκιμές.

 

Εκεί τον συνάντησαν οι Ιταλοί συνάδελφοι του «αδελφού» gpone.com, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του.

 

Αρχικά θέλησαν να τον ρωτήσουν αν δοκίμασε το νέο πλαίσιο που ο Gigi DallIgna υποσχέθηκε για το δεύτερο μισό της σεζόν, όμως ο Petrux είχε εντολή να μην αποκαλύψει τίποτα.

 

Το μόνο που αρκέστηκε να πει, ήταν ότι «...είχαμε πάρα πολλά να δοκιμάσουμε. Την πρώτη ημέρα έκανα 90 γύρους και τη δεύτερη 77».

 

Έτσι το θέμα της κουβέντας άλλαξε. Ο αρχιμηχανικός του, ο Daniele Romagnoli, του έβαλε “8” για το πρώτο μισό της σεζόν.

 

«Πετύχαμε μερικά καλά πράγματα, ειδικά στους 4 τελευταίους αγώνες. Νομίζω ότι μου έβαλε αυτόν το βαθμό για να μου δώσει κίνητρο για το δεύτερο μισό».

 

«Εγώ θα μου έβαζα λίγο πιο κάτω, γιατί είμαι αισιόδοξος και ξέρω ότι χρειάζεται να κάνω ακόμα ένα βήμα για να είμαι μέσα στην ελίτ των αναβατών της μεγάλης κατηγορίας».

 

Η χρονιά πάντως είχε ξεκινήσει με πολλές δυσκολίες για τον Petrux.

 

«Περιοριζόμουν από τη μοτοσυκλέτα. Είχαμε πολλά να δοκιμάσουμε και χάναμε αρκετό χρόνο τα Σ/Κ. Αλλά από το Le Mans κι έπειτα ήμασταν σταθεροί».

 

Μόλις πριν μερικές εβδομάδες αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στην Pramac, απορρίπτοντας την πρόταση της Aprilia να γίνει εργοστασιακός αναβάτης.

 

«Θέλω να κάνω σωστά βήματα και δεν ήταν ακόμα η σωστή στιγμή γι’ αυτό. Η Ducati κάνει καταπληκτική δουλειά και είμαι μέρος αυτού».

 

«Αν επέλεγα διαφορετικό δρόμο για τη συνέχεια, πιστεύω ότι το δεύτερο μισό της σεζόν δεν θα ήταν το ίδιο».

 

Χωρίς να έχουν αποκαλυφτεί συγκεκριμένα νούμερα, λέγεται ότι η προσφορά της Aprilia σε χρήματα ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη!

 

«Όπως είπα όμως, θέλω να κάνω σωστά τα πράγματα. Άλλωστε το 2019 όλες οι μοτοσυκλέτες είναι διαθέσιμες και δεν κλείνω καμμία πόρτα».

 

«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαι στην κόκκινη μοτοσυκλέτα, αλλά στην “αληθινή”, την εργοστασιακή ομάδα».

 

Όπως σημείωσε και ο ίδιος παραπάνω βέβαια, είναι κάτι ακόμα που του λείπει.

 

«Στους τελευταίους αγώνες πάλεψα με τους καλύτερους, αλλά πρέπει να είμαι σταθερά εκεί. Μιλάμε για οδηγούς με Τίτλους, ενώ εγώ ακόμα δεν έχω κερδίσει αγώνα!»

 

«Θεωρώ ότι δεν με φοβούνται ακόμα αρκετά».

 

Πάντως είναι στο σωστό δρόμο: «Τα πήγαμε καλά στους τελευταίους αγώνες, αλλά ξέρω ότι χρειάζομαι περισσότερη εμπειρία».

 

«Είμαι ο καλύτερος Danilo και το γεγονός ότι έχω εργοστασιακή μοτοσυκλέτα είναι αυτό που με βοήθησε να προοδεύσω».

 

Μέχρι και το 2014, ο Petrux αγωνιζόταν για να μην είναι τελευταίος στους αγώνες! Αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνει αρκετά συχνά σε συνεντεύξεις του.

 

«Έτσι είναι, όμως πάντα πίστευα στο εαυτό μου! Σε διαφορετική περίπτωση δεν πας πουθενά. Πάντα θεωρούσα ότι η θέση μου είναι με τους πρώτους».

 

«Τα τελευταία δυόμιση χρόνια - το παραδέχομαι - έχω κάνει πρόοδο... αλλά ακόμα δεν έχω πετύχει τίποτα το ουσιαστικό», κλείνει τις δηλώσεις του γελώντας.

Επόμενο άρθρο »

Abraham: Ο Rossi αξίζει τον Τίτλο!

« Προηγούμενο άρθρο

Suppo: Με την Michelin;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα