• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Τα στατιστικά
Ενδιαφέροντα στοιχεία για τον 9ο Γύρο
Νέα 02/07/2017 - 09:10

Μετά τη νίκη του στο Assen, ο Valentino Rossi έχει την ευκαιρία να κερδίσει δυο συνεχόμενους αγώνες για πρώτη φορά από το 2009, όταν είχε κερδίσει στην Καταλονία και μετά στο Assen. Αν το καταφέρει, θα γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος σε ηλικία αναβάτης που θα έχει πετύχει κάτι τέτοιο στη μεγάλη κατηγορία. Ο πρώτος είναι ο Les Graham που κέρδιζε τους δυο τελευταίους αγώνες το 1952 σε ηλικία 41χρ και 21 ημερών.

 

Τα τελευταία εφτά χρόνια στο Sachsenring, ο Marc Marquez έπαιρνε την pole και τη νίκη, ξεκινώντας από το 2010 στα 125cc, το 2011-12 στην Moto2 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.

 

Το Sachsenring είναι η μόνη πίστα στο Ημερολόγιο που η Honda κερδίζει τα τελευταία εφτά χρόνια.

 

Ο Dovizioso είναι πρώτος στη βαθμολογία, έχοντας συγκεντρώσει 115 βαθμούς. Είναι το μικρότερο σύνολο βαθμών μετά από οχτώ αγώνες, από τότε που θεσπίστηκε το τωρινό σύστημα βαθμολογίας (1993). Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 125 βαθμοί που είχε ο Kenny Roberts το 2000.

 

Ο Marquez δεν έχει πάρει pole από το GP του Τέξας. Είναι η πρώτη φορά από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία (2013), που δεν έχει πάρει pole σε διάστημα πέντε συνεχόμενων αγώνων!

 

Ο Jonas Folger ήταν ο μόνος που είχε πάρει βαθμούς στους πρώτους εφτά αγώνες της σεζόν, όμως στο Assen είχε μια πτώση. Έτσι λοιπόν δεν έχουμε κανέναν οδηγό που να έχει πάρει βαθμούς και στους 8 πρώτους αγώνες, κάτι που για τελευταία φορά είχε συμβεί το 1995.

 

Από το 1993, που ισχύει το τωρινό σύστημα βαθμολόγησης, για πρώτη φορά έχουμε τους 4 πρώτους στη βαθμολογία να έχουν διαφορά μόλις 11 βαθμών. Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από το 1998, όταν 29β χώριζαν τους Doohan, Biaggi,Criville και Checa.

 

Ο Vale κέρδισε τον Petrux για 63χιλ που είναι η έκτη μικρότερη διαφορά στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP, πίσω από την Πορτογαλία το 2006 (2χιλ), την Valencia το 2011 (15χιλ), το Mugello το 2016 (19χιλ), την Τσεχία το 2003 (42χιλ) και την Γερμανία το 2003 (60χιλ).

 

Στην Ολλανδία, ο Scott Redding έγινε ο δεύτερος Βρετανός στην ιστορία του MotoGP - μετά τον Cal Crutchlow - που σημειώνει ταχύτερο γύρο σ’ έναν αγώνα μεγάλης κατηγορίας.

 

Ο χρόνος του Redding στο Assen ήταν 1:34,617 και άλλοι 19 αναβάτες ήταν με διαφορά στο ίδιο δευτερόλεπτο πίσω του! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία αγώνων της μεγάλης κατηγορίας, που 20 αναβάτες κάνουν χρόνο σε αγώνα με διαφορά στο ίδιο δευτερόλεπτο!

 

Ο Petrux έχει δυο βάθρα στους τρεις τελευταίους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 και τον Toni Elias, που δορυφορικός της Ducati παίρνει δυο βάθρα σε μια σεζόν.

 

Οι Ιταλοί κερδίζουν για πρώτη φορά τρία συνεχόμενα GP από το 2009, όταν και τότε οι Rossi και Dovizioso ανέβαιναν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με τη διαφορά ότι τότε ο Rossi είχε δυο νίκες και ο Dovi μια (Γερμανία-Τσεχία και Αγγλία).

 

Για πρώτη φορά από το 2011 δεν είχαμε Ισπανό νικητή σε τρεις συνεχόμενους αγώνες. Τότε, ο Stoner κέρδιζε σε Laguna Seca, Brno και Indianapolis.

 

Με τη νίκη του Rossi στο Assen, έχουμε πέντε διαφορετικούς νικητές σε διάστημα οχτώ αγώνων στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από το 2006.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring MotoGP: Ζέσταμα

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Η δουλειά μας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα