• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει!
Ξεκινάμε από την αρχή σε κάθε GP!
Νέα 01/07/2017 - 23:08

Κυριολεκτικά δεν περνά μέρα χωρίς να έχουμε κάποιον αναβάτη της μεγάλης κατηγορίας να λέει για το πόσο απρόβλεπτο είναι το φετινό Πρωτάθλημα.

 

«Σήμερα ήταν άλλη μια έκπληξη... η αίσθηση με τα ελαστικά και τη μοτοσυκλέτα αλλάζει συνεχώς», έλεγε ο Rossi μετά το τέλος των κατατακτηρίων.

 

Για μια ακόμη φορά φέτος, η Μ1 του 2017 και ο Valentino συναντούσαν προβλήματα στο βρεγμένο, παρά την πρόοδο που φαίνεται ότι είχε γίνει στα προηγούμενα GP.

 

«Είχαμε συνηθίσει ακόμα και πέρυσι με τα Michelin μια πιο σταθερή συμπεριφορά από πίστα σε πίστα, αλλά τώρα δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε».

 

«Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει... πριν μια εβδομάδα στο βρεγμένο ο Zarco έπαιρνε την pole και τώρα είναι 19ος. Δεν είναι θέμα μοτοσυκλέτας... κι εγώ ήμουν καλύτερος στην Ολλανδία».

 

Έτσι το «μπαλάκι» πέφτει πάλι στα ελαστικά...

 

«Δεν ξέρω... συνήθως έχεις ένα ελαστικό που δεν δουλεύει καλά κι αυτό είναι. Τώρα είμαστε σε πίστες που τα ελαστικά είναι καλά, ή σε άλλες που κανένα δεν λειτουργεί σωστά».

 

«Νομίζω ότι περισσότερο είναι το πάντρεμα των ελαστικών με την εκάστοτε άσφαλτο».

 

Αυτό περιπλέκει τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό. «Από τη μια είναι δύσκολο γιατί δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Κάνεις τα ίδια στη μοτοσυκλέτα και τη μια είσαι μαγικός και την άλλη όχι».

 

«Εγώ έχω συνηθίσει να στήνω τη μοτοσυκλέτα με έναν τρόπο και μετά να συνεχίζω κάνοντας μικρές αλλαγές. Τώρα όμως δεν ξέρεις τι θα γίνει. Πρέπει να ξεκινάμε από το μηδέν κάθε εβδομάδα».

 

«Σήμερα, στο στεγνό, βελτίωσα τη μοτοσυκλέτα και παρά το ότι ο ρυθμός μου δεν ήταν κάτι το φοβερό, ήμουν κοντά στους μπροστά. Στο βρεγμένο όμως, όλες οι Yamaha, πλην του Folger, δυσκολευτήκαμε».

 

«Ελπίζω για στεγνό αγώνα, αλλά εδώ ο καιρός είναι τρελός... τα πάντα μπορούν να συμβούν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το βρεγμένο».

 

Ακόμα και για flag-to-flag αγώνα μιας και «...η άσφαλτος εδώ στεγνώνει πολύ γρήγορα κι έτσι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε περίσταση και να πάρουμε σωστές αποφάσεις».

 

Σε περίπτωση αλλαγής μοτοσυκλέτας, το γεγονός ότι έχει μόνο ένα καινούργιο πλαίσιο θ’ αποτελέσει πρόβλημα για τον Vale.

 

«Κι επειδή νοιώθω καλά μ’ αυτό τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο. Αλλά θα ξεκινήσω μ’ αυτό ούτως ή άλλως».

 

«Τα πάντα μπορούν να συμβούν αύριο μέχρι και τον τελευταίο γύρο. Ο καιρός θα κάνει τη διαφορά».

 

«Ο Marc φαίνεται να έχει το κάτι παραπάνω στο στεγνό, σε σχέση με το βρεγμένο, αλλά τουλάχιστον οι άλλοι τρεις που είμαστε μπροστά στη βαθμολογία, ξεκινάμε από κοντά».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Η δουλειά μας

« Προηγούμενο άρθρο

Dovi: Μετά από 4 γύρους

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα