• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: ΚΑΤ
Στο τέλος άρπαξε την pole ο Morbidelli
Νέα 01/07/2017 - 18:00

Συναρπαστικές ήταν οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της μεσαίας κατηγορίας στην πίστα του Sachsenring, με τον Morbido να αρπάζει την pole από τον ομόσταυλό του στο τέλος!

 

Οι οδηγοί βγήκαν γρήγορα έξω και προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό σε μια αγωνιστική γραμμή που είχε μερικά στεγνά σημεία.

 

Γρήγορα όμως η σημαία της βροχής θα κυμάτιζε και η βροχή θα επέστρεφε με αρκετά μεγάλη ένταση για να γεμίσει νερό την πίστα.

 

Εκείνη τη στιγμή στην προσωρινή pole position ήταν ο Miguel Oliveira που είχε κάθε λόγο να χαμογελά, καθώς έβλεπε τη δυνατή βροχή να αποτελεί σύμμαχό του και ο ίδιος να είναι κοντά στη 2η pole της καριέρας του στην Moto2.

 

Ωστόσο τα πράγματα είχαν ακόμα πολύ δρόμο!

 

Όσο γρήγορα ήρθε η βροχή, άλλο τόσο γρήγορα σταμάτησε και κάποιοι αναβάτες βγήκαν πρώτοι για να δείξουν στους άλλους ότι η νέα άσφαλτος έχει καταπληκτικό κράτημα ακόμα και με πολύ νερό.

 

Οδηγοί όπως ο Xavier Simeon και ο Tom Luthi κατέβαζαν τους χρόνους τους συνεχώς και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ανατροπή στα όσα πιστεύαμε μέχρι πρότινος.

 

Ο δυνατός αέρας αλλά και η παρουσία του ήλιου σε κάποια κομμάτια της πίστας, βοήθησε ακόμα περισσότερο τους αναβάτες στην προσπάθειά τους να κατεβάσουν χρόνους.

 

Στα τελευταία λεπτά οι μάχες για την pole ήταν συγκλονιστικές, με τον Alex Marquez να φιγουράρει στην πρώτη θέση ενώ η καρώ σημαία είχε πέσει!

 

Όμως τελικά δεν ήταν αυτός που πήρε την pole, καθώς ο Franco Morbidelli ήρθε από πίσω και μ’ ένα φοβερό πέρασμα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, άφησε 0,253δ πίσω του τον ομόσταυλό του!

 

Ο Morbido παραδέχτηκε ότι με την έλευση της βροχής φοβήθηκε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να αλλάξει, όμως η νέα άσφαλτος έκρυβε τελικά εκπλήξεις για τους οδηγούς και τον ίδιο.

 

Μάλιστα αστειεύτηκε ότι η ομάδα του είχε πει ότι είναι γρήγορος στο τελευταίο κομμάτι και βγήκε έξω για να το εξακριβώσει! Και όντως ήταν εντυπωσιακός εκεί.

 

Για τον Ιταλό, με Βραζιλιάνικες ρίζες, ήταν η 5η pole της καριέρας του (όλες φέτος), ενώ μαζί του στην πρώτη σειρά ήταν ο Alex Marquez και ο Sandro Cortese.

 

Ο Γερμανός ήταν πολύ χαρούμενος, μιας και επέστρεφε στην πρώτη σειρά για πρώτη φορά μετά το περσινό GP στην Jerez!

 

Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Mattia Pasini, μπροστά από τον ανεπανάληπτο Hector Garzo, ο οποίος αντικαθιστά τον τραυματία Xavi Vierge και πήρε μια φοβερή 5η θέση στην πρώτη του παρουσία σε Grand Prix!

 

Ο Miguel Oliveira συμβιβάστηκε στο τέλος με την έκτη θέση, ενώ ο Luthi στο τέλος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η και την τρίτη σειρά της εκκίνησης.

 

Οι Simone Corsi, Fabio Quartararo και Peco Bagnaia ήταν οι τρεις αναβάτες που έκλεισαν τη δεκάδα των πρώτων στις σημερινές κατατακτήριες. 

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Τώρα είναι ξεκάθαρο

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring MotoGP: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα