• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring MotoGP: ΚΑΤ
8η συνεχόμενη pole στην Γερμανία για Marquez
Νέα 01/07/2017 - 17:34

Την όγδοη συνεχόμενη pole position του στο Sachsenring πήρε ο Marc Marquez, ο οποίος όμως χρειάστηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός ικανότατου Petrucci στο τέλος.

 

Ο Petrux απείχε πολύ λίγο από το να πανηγυρίσει την πρώτη pole της καριέρας του στο MotoGP, στη βρεγμένη πίστα του Sachsenring κι ενώ προηγουμένως είχε περάσει με επιτυχία από τις ΚΑΤ1.

 

Αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι οδήγησε στην πίστα και στα προηγούμενα 15 λεπτά, τον βοήθησε - όπως παραδέχτηκε - να αποκτήσει γρήγορα καλή αίσθηση και να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

 

Όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε και μάλιστα, όπως φάνηκε στο parc ferme, ήταν και λίγο απογοητευμένος που έκανε τον καλύτερό του γύρο με τον Marquez να είναι πίσω του.

 

Βέβαια παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι ο Marquez ήταν πιο γρήγορος από αυτόν, ενώ δεν φοβήθηκε να πει ότι στο στεγνό δύσκολα θα έπαιρνε μια τόσο καλή θέση στις κατατακτήριες.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι μόλις πριν μερικά λεπτά έγινε γνωστό ότι ο Danilo Petrucci συμφώνησε τελικά να παραμείνει με την ομάδα της Pramac και για το 2018, έχοντας όμως εργοστασιακό συμβόλαιο με την Ducati.

 

Ο Marquez - μόλις 11β πίσω από τον Dovi στη βαθμολογία - αφού ακολούθησε για έναν γύρο τον Petrux, στη συνέχεια κατέβασε κι άλλο το χρόνο του και πήρε αυτή την 8η συνεχόμενη pole του στο Sachsenring.

 

Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα, το οποίο ξεκινά από το 2010 και όταν αγωνιζόταν, τότε, για τελευταία φορά στη μικρή κατηγορία του Πρωταθλήματος (125cc).

 

Ο Marc παίρνει και τη νίκη στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια και αύριο θα έχει την ευκαιρία ακόμα και να κλείσει το πρώτο μισό της σεζόν στην 1η θέση, με δεδομένο ότι οι αντίπαλοί του δυσκολεύτηκαν.

 

Ο Vinales που είναι δεύτερος και με διαφορά 4β από τον Dovi, ήταν μόλις 11ος δείχνοντας και πάλι - όπως και χτες - το άσχημο πρόσωπό του στη βροχή.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Dovizioso, ήταν ένα δέκατο μπροστά του, στη δέκατη θέση, ενώ ο Valentino Rossi δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 9η θέση σήμερα.

 

Από εκεί και πέρα, στην πρώτη σειρά μαζί με τους Marquez και Petrucci είναι και ο Dani Pedrosa, ο αναβάτης που έχει έξι νίκες στην πίστα (μια λιγότερη από τον Marc) και ο οποίος κέρδιζε εκεί μέχρι την εμφάνιση του Marquez στη μεγάλη κατηγορία.

 

Πιο πίσω, ο Cal Crutchlow ανοίγει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τους Jonas Folger και Jorge Lorenzo ν’ ακολουθούν.

 

Η παρουσία του Γερμανού ήταν σε πλήρη αντίθεση με την απογοητευτική εμφάνιση του Zarco στο βρεγμένο, με τον Γάλλο να ξεκινά τον αυριανό αγώνα στην 19η θέση!

 

Αλλά και ο Jorge Lorenzo θα έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος, κάνοντας καλή παρουσία στο βρεγμένο και αφήνοντας πίσω του τον ομόσταυλό του σε αυτές τις συνθήκες.

 

Ο Pol Espargaro και η KTM πανηγυρίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα του Ισπανού με το εργοστάσιο αλλά και του κατασκευαστή γενικότερα στη μεγάλη κατηγορία.

 

Για πρώτη φορά η ΚΤΜ πέρασε με επιτυχία από τις ΚΑΤ1  και στη συνέχεια, έχοντας αυτό το πλεονέκτημα της καλής αίσθησης ο Polycio,έκανε τον 7ο χρόνο στις ΚΑΤ2.

 

Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει και τον αδερφό του στην Aprilia, αφήνοντάς τον όγδοο, ενώ τελευταίος ήταν ο Alvaro Bautista με την GP16 του.

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα