• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HONDA: Σχεδιάζει να υποστηρίξει περισσότερο τις δορυφορικές ομάδες.
Μοτοσυκλέτες εργοστασιακών προδιαγραφών, για όλες τις δορυφορικές ομάδες της Honda.
Νέα 17/09/2009 - 17:09

Από την αυγή της νέας εποχής στα MotoGP, η Honda είχε στο grid τουλάχιστον έξι μοτοσυκλέτες. Στις πρώτες μέρες των 990cc κάθε μια από αυτές τις μοτοσυκλέτες, εργοστασιακή ή δορυφορική θα μπορούσε να διεκδικήσει βάθρο, σε κάθε αγώνα.

 

Η εικόνα άλλαξε άρδην στα 800cc: H Honda αποδείχτηκε απροετοίμαστη αφήνοντας τους ανταγωνιστές της από Ιαπωνία και Ευρώπη να αλωνίζουν. Το πρεστίζ της ομάδας έπεσε κατακόρυφα, και οι αναβάτες της δυσκολεύονταν ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, που διαρκώς βελτιωνόταν.

 

Σύμφωνα με το Motorcycle News, το τοπίο πρόκειται να αλλάξει και πάλι: Ο επικεφαλής της .LCR Honda, Lucio Cecchinello αποκάλυψε ότι η Honda σκέφτεται σοβαρά να προσφέρει σε όλες τις δορυφορικές ομάδες μοτοσυκλέτες εργοστασιακών προδιαγραφών. Αυτό θα επιτρέψει στις μικρότερες ομάδες που συνεργάζονται με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές, και να προσελκύσουν και περισσότερους χορηγούς.

Gresini Honda
Gresini Honda

 

Προς το παρόν, οι δορυφορικές ομάδες προμηθεύονται από την Honda με μοτοσυκλέτες κοντά στις περσινές εργοστασιακές. Προφανώς, η εξέλιξη των εργοστασιακών πακέτων αφήνει πολύ πίσω τις μοτοσυκλέτες των δορυφορικών ομάδων, ελαττώνοντας σημαντικά της πιθανότητες διάκρισης. Η ομάδα της Gresini είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα, και οι δύο αναβάτες της, ο Alex de Angelis και ο Toni Elias έχουν παραπονεθεί επανειλημμένα ότι οι μοτοσυκλέτες τους υπολείπονται κατά πολύ των αντίστοιχων της Repsol Honda.

 

Σύμφωνα με τα νέα σχέδια, που παρουσιάστηκαν από τον αντιπρόεδρο του HRC, Shuhei Nakamoto, οι δορυφορικές ομάδες θα πληρώνουν 10-20% υψηλότερο αντίτιμο στην Honda, ώστε να λαμβάνουν μοτοσυκλέτες σχεδόν εργοστασιακών προδιαγραφών. Οι αναβαθμίσεις και τα καινούρια βελτιωτικά εξαρτήματα, δε θα παρέχονται τόσο άμεσα, όσο στην ομάδα του HRC, αλλά θα ακολουθούν μετά από λίγους αγώνες. Το επιπλέον κόστος είναι της τάξης των 110,000 με 270,000 ευρώ, και δε θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καλυφθεί με τις αυξημένες χορηγίες που προβλέπεται ότι θα λάβουν οι ομάδες με αυτές τις εξελίξεις.

LCR Honda
LCR Honda

 

Προς το παρόν, τα παραπάνω αποτελούν μια πρόταση του HRC προς τις δορυφορικές ομάδες. Αν υλοποιηθεί, η Honda θα ακολουθήσει το δρόμο στον οποίο ήδη βαδίζει η Yamaha με την δορυφορική ομάδα Monster Tech 3. Οι μοτοσυκλέτες της Tech 3 είναι εργοστασιακών προδιαγραφών, που υπολείπονται κατά τέσσερις αγώνες σε εξέλιξη από τις αντίστοιχες του Valentino Rossi και του Jorge Lorenzo. Αυτό επέτρεψε στον Edwards να είναι ανταγωνιστικός όλη τη χρονιά, και να ανέβει στο βάθρο, στον αγώνα του Donington.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν το σχέδιο του HRC υλοποιηθεί, οι αναβάτες των δορυφορικών ομάδων της Honda προβλέπεται ότι θα βελτιώσουν κατακόρυφα την ανταγωνιστικότητά τους.

Επόμενο άρθρο »

O (νέος) ρόλος του PUIG στη Repsol Honda

« Προηγούμενο άρθρο

IVECO: Βασικός Σπόνσορας του Αυστραλιανού Grand Prix.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα