• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PEDROSA, BARBERA: Ανέβηκαν στο Mont Blanc.
Οι δύο Ισπανοί ολοκλήρωσαν την περιπέτειά του στις Άλπεις.
Νέα 16/09/2009 - 16:12

Ο αστέρας των MotoGP, Dani Pedrosa και ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας των 250cc, Hector Barbera ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ανάβασή τους στο Mont Blanc, παρά τους ανέμους που φυσούσαν με 70 km/h και τη θερμοκρασία που άγγιζε τους -35ºC.

 

Όπως είχαμε προαναγγείλει, η ανάβαση ξεκίνησε τη Δευτέρα στις 4 τα ξημερώματα από το καταφύγιο Gouter. Οι αναβάτες έφτασαν στην κορυφή μετά από 4,5 ώρες. Τα μέλη της ομάδας ήταν δεμένα μεταξύ τους με σχοινιά και έπρεπε να διασχίσουν απόκρημνα φαράγγια μέχρι να φτάσουν στο στόχο τους.

 

Ο άσχημος καιρός πάντως ήταν αναμφίβολα το μεγαλύτερο εμπόδιο της θαρραλέας ομάδας, και τόσο ο Pedrosa όσο και ο Barbera έχασαν την αίσθηση τους σε χέρια και πόδια. Μονάχα το 25% από τους 74 ανθρώπους που είχαν προγραμματίσει να βρεθούν στη συνάντηση, έδωσαν τελικά το παρόν. Οι μόνοι που κατόρθωσαν να ανέβουν χωρίς να είναι πεπειραμένοι αναβάτες, ήταν οι Pedrosa, Barbera και ο αστέρας του Dakar, Marc Coma.

Mont Blanc - Pedrosa, Barbera 2
Mont Blanc - Pedrosa, Barbera 2

 

"Ήταν μια μοναδική εμπειρία, για την οποία ανυπομονούσα, από τη στιγμή που ο Jesús (Calleja, ο αρχηγός της ομάδας) έριξε την ιδέα. Η αλήθεια είναι ότι όλα πήγαν πολύ καλά", δήλωσε ο Pedrosa. "Ήμασταν σε μια ομάδα με ιδιαίτερα έμπειρους ορειβάτες και προστατευμένοι από οποιοδήποτε ρίσκο. Πρέπει να παραδεχτούμε πως μας τα έφεραν όλα στο πιάτο. Απλά έπρεπε να βάλουμε το ένα πόδι μπροστά από το άλλο, και το άψογο κλίμα που υπήρχε μεταξύ μας σημαίνει ότι περάσαμε τέλεια", συνέχισε ο Ισπανός.

 

"Ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άσχημος και το κρύο ήταν αφόρητο. Παρόλα αυτά οι δυσκολίες αντιμετωπίστηκαν με κέφι και με γέλια. Η ατμόσφαιρα ήταν τέλεια και η μεταξύ μας επικοινωνία, άψογη. Ακόμα και με τόσο άσχημες καιρικές συνθήκες, η εκδρομή αυτή είχε μεγάλη επιτυχία και είμαι ευχαριστημένος διότι δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά, η παραμονή μου σε ψηλό υψόμετρο για κάποιες μέρες εκτιμώ ότι με βοήθησε σωματικά, και βελτίωσε τη φυσική μου κατάσταση", ολοκλήρωσε ο Pedrosa.

Mont Blanc - Pedrosa, Barbera 3
Mont Blanc - Pedrosa, Barbera 3

 

Η ομάδα θα επιστρέψει στο Chamonix και από εκεί σύντομα θα ταξιδέψει για Ισπανία.

Επόμενο άρθρο »

MOTOGP: Αιτία της μηνιαίας διακοπής, η αναβολή του Ουγγρικού Grand Prix.

« Προηγούμενο άρθρο

PREZIOSI: «Ο STONER δεν είναι 'παιδί' του traction control!»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα