• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ALEIX ESPARGARO: Αντικαθιστά τον Canepa για το υπόλοιπο της σεζόν;
Φήμες για αλλαγές στη δορυφορική ομάδα της Ducati.
Νέα 11/09/2009 - 09:12

Καμιά μοτοσυκλέτα στο φετινό Πρωτάθλημα δεν έχει αποκτήσει τόσο τρομακτική φήμη, όσο η Ducati Desmosedici GP9. Ενώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την ταχύτητα της μοτοσυκλέτας – ο Casey Stoner το έχει αποδείξει επανειλημμένως- υπάρχουν πολλές αμφισβητήσεις σχετικά με την ευκολία της στην οδήγηση.

 

Ο Loris Capirossi έγινε από διεκδικητής του τίτλου, περιστασιακός επισκέπτης του βάθρου, στα 800cc, ενώ και ο Marco Melandri δεν έλαμψε πάνω στη μοτοσυκλέτα από την Bologna. Αντίστοιχα, ο Nicky Hayden μόλις τώρα δείχνει να προσαρμόζεται πάνω στην Desmosedici, μετά από ένα ιδιαίτερα μέτριο ξεκίνημα στη φετινή σεζόν. Παράλληλα, οι Marco Simoncelli, Alvaro Bautista και Jorge Lorenzo απέρριψαν πρόταση συνεργασίας με την Ιταλική εταιρία, φοβούμενοι το θέμα της οδηγησιμότητας της μοτοσυκλέτας.

 

Κι όμως, φαίνεται ότι η Ducati δεν είναι αδύνατο να οδηγηθεί γρήγορα. Εκεί που άλλοι απέτυχαν, ο αντικαταστάτης αναβάτης Aleix Espargaro κατάφερε να κινηθεί σε ιδιαίτερα ικανοποιητικούς ρυθμούς, πραγματοποιώντας μάλιστα και τον 5ο ταχύτερο χρόνο, στον αγώνα του Misano. Ο Ισπανός κατάφερε να τερματίσει μπροστά από αναβάτες με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στα MotoGP, όπως ο Randy de Puniet, ο Niccolo Canepa και ο Gabor Talmacsi, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του. Επίσης, κατάφερε να σημειώσει χρόνο στις κατατακτήριες, μόλις ένα δέκατο πιο αργό, από τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike, James Toseland.

 

Οι επιδόσεις του Ισπανού αναβάτη είναι πράγματι τόσο εντυπωσιακές, που δρομολόγησαν άμεσες εξελίξεις: Κατ' αρχήν ο Espargaro, την επόμενη του αγώνα μετέβη στην Μαδρίτη, για να εγχειριστεί στο χέρι, λόγω ενός παλιότερου τραυματισμού του. Επιπλέον, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες ότι ο Espargaro πρόκειται να αντικαταστήσει τον Niccolo Canepa, στη δορυφορική ομάδα της Ducati, για το υπόλοιπο της σεζόν. Αναμένουμε άμεσα εξελίξεις.

Επόμενο άρθρο »

PONCHARAL: Ενθουσιασμένος με το project στη Moto2.

« Προηγούμενο άρθρο

SCOT RACING: Ξεκινάει συνεργασία με την Acerbis.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα