• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez Test: Τελικοί Χρόνοι
Πρώτος ο Vinales με μικρή διαφορά από τον Marquez
Νέα 08/05/2017 - 19:28

Οι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας επέστρεψαν στην πίστα της Jerez σήμερα, για το επίσημο τεστ στην Ισπανική πίστα.

 

Το σημερινό τεστ είναι σημαντικό, καθώς οι αναβάτες θα έχουν στη διάθεσή τους το μπροστινό ελαστικό με τον πιο σκληρό σκελετό.

 

Είναι το λάστιχο που είχαν οι οδηγοί στον τελευταίο αγώνα της περσινής σεζόν στην Valencia, ωστόσο στα επόμενα τεστ υπήρξαν παράπονα για chattering.

 

Έτσι η Michelin αποφάσισε να αλλάξει το σκελετό σ’ έναν πιο μαλακό, το οποίο όμως νέο μπροστινό ελαστικό της δέχτηκε τα «πυρά» του πρώτα του Rossi.

 

Μαζί του, από την αρχή, είχε συνταχθεί και ο Iannone, ενώ αργότερα ένωσαν τις φωνές τους και οι περισσότεροι αναβάτες της Honda.

 

Έτσι τώρα θα δοκιμάσουν το «παλιό» ελαστικό για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

 

Έχουμε και κάποιες πρώτες δηλώσεις σχετικά με αυτό. Ο Dovi, όπως και ο Petrucci - που οδηγούν την GP17 - είπαν ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δυο ελαστικά.

 

Ο Zarco δεν ήθελε να πάρει θέση μιας και δεν έχει ακόμα την απαραίτητη εμπειρία για να κρίνει καταστάσεις στη μεγάλη κατηγορία.

 

Στους χρόνους ο Maverick Vinales έμεινε στην κορυφή μιας και κανείς  δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, ώστε να απειλήσει τον Ισπανό.

 

Ο Ισπανός ήταν ελάχιστα μπροστά από τον Marc Marquez που έμεινε δεύτερος με διαφορά δυο χιλιοστών. Ο νικητής του χτεσινού αγώνα, ο Dani Pedrosa ήταν τρίτος.

 

Πολύ πιο πίσω ο Valentino Rossi, ο οποίος έχοντας δοκιμάσει το «παλιό» μπροστινό ελαστικό της Michelin, είχε στη διάθεσή του κι ένα νέο πλαίσιο.

 

Ο επόμενος Γύρος της σεζόν είναι στην πίστα του Le Mans από τις 19 ως τις 21 Μαΐου.

Επόμενο άρθρο »

Jerez test: οι δηλώσεις!

« Προηγούμενο άρθρο

Zarco: Υστερούσα σε επιτάχυνση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα