• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
TECH 3 YAMAHA: Μένει ο Edwards. Τί συμβαίνει με Spies;
Τα σενάρια για τους δύο Αμερικάνους αναβάτες, στη δορυφορική ομάδα της Yamaha.
Νέα 10/09/2009 - 08:12

Με τον Jorge Lorenzo να υπογράφει τελικά με την Yamaha και τον Dani Pedrosa να παραμένει στην Honda, το επόμενο επεισόδιο στο μεταγραφικό σίριαλ, που αναμένουμε να ολοκληρωθεί, είναι αυτό του Ben Spies.

 

Πριν τον αγώνα του Misano, η Yamaha ανακοίνωσε ότι "δένει" τον Spies για το εγγύς μέλλον. Δε διευκρινίστηκε, όμως, ακριβώς πότε, και κάτω από ποιες συνθήκες θα "ανέβει" ο Αμερικανός αναβάτης στα MotoGP.

 

Ο Roger Burnett, manager του James Toseland δήλωσε στο BBC ότι η Monster Tech 3, μέσω του αρχηγού της Herve Poncharal, ετοίμαζε πρόταση στον Εdwards, ανάλογη των φετινών, ικανοποιητικών επιδόσεών του. Μάλιστα, ο Burnett είπε πως η εντολή για ανανέωση του Edwards ερχόταν απευθείας από το εργοστάσιο της Yamaha.

 

Μετά τον αγώνα, ο Edwards επιβεβαίωσε ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, και ότι ο Τεξανός θα παραμείνει στην Tech 3 και για το 2010. "Φέτος ήταν μια καταπληκτική χρονιά. Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Herve Poncharal είναι φοβερός άνθρωπος, οπότε το όλο πακέτο μου ταιριάζει και δε βλέπω λόγο να το αλλάξω. Ο Herve ήθελε να μείνω, απλά έπρεπε να τα βρούμε σχετικά με τη χρηματοδότηση", δήλωσε ο Edwards.

Ben Spies
Ben Spies

 

Παρότι ο Τεξανός παραμένει στην ομάδα, υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια, σε σχέση με τα εσωτερικά της Yamaha. Αν ο Edwards έχει ένα συμβόλαιο από τον Poncharal, και όχι από την Yamaha Japan, η θέση που το εργοστάσιο της Yamaha κατέχει μέσα στην ομάδα της Tech 3 δεν απασχολείται πλέον από κανέναν. Με τον James Toseland εκτός παιχνιδιού, ο μόνος σοβαρός υποψήφιος για τη δεύτερη μοτοσυκλέτα είναι ο Ben Spies.

 

Παρόλα αυτά, ο Lin Jarvis, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα, ήταν εξαιρετικά λακωνικός: "O Edwards έχει προσφορά για έναν ακόμα χρόνο, και θα προτιμούσα να μη μιλήσω προς το παρόν για την τέταρτη Yamaha. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους."

 

Παράλληλα, ο Jarvis παραδέχτηκε ότι ο Toni Elias, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, για την επόμενη χρονιά, θα μπορούσε να είναι καλή περίπτωση για τη δορυφορική ομάδα της Yamaha. Όμως, τόνισε ότι ο Ισπανός δεν είναι η πρώτη επιλογή.

Επόμενο άρθρο »

FB CORSE: Ντεμπουτάρει στη Valencia;

« Προηγούμενο άρθρο

MOTOGP: Καινούρια ομάδα στο grid το 2010;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα