• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA: Η ιστορία!
Το 30ο GP στην Αμερική
Νέα 20/04/2017 - 15:03

Για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν το MotoGP επισκέπτεται την πίστα στο Τέξας και παρακάτω μπορούμε να μάθουμε μερικά πράγματα σχετικά με την ιστορία των GP εκεί.

 

- Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 29 Grand Prix στην Αμερική: Daytona – 2, Laguna Seca – 15, Indianapolis – 8 and Austin – 4.

 

- Ο Marc Marquez είναι ο απόλυτος κυρίαρχος επί Αμερικανικού εδάφους, έχοντας οχτώ συνεχόμενες νίκες: 4 στο Τέξας, 3 στην Indianapolis και 1 στην Laguna Seca. Από τις οχτώ φορές, μόνο μία δεν ξεκίνησε τον αγώνα από την pole position. Ήταν το 2013 στην Laguna Seca, όταν ήταν δεύτερος πίσω από τον Stefan Bradl.

 

- Οι μόνοι άλλοι αναβάτες που αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία κι έχουν πάρει νίκη στην Αμερική, είναι ο Valentino Rossi, ο Dani Pedrosa και ο Jorge Lorenzo.

 

- Τα τελευταία τρία χρόνια τουλάχιστον ένας αναβάτης της Ducati είναι στο βάθρο των νικητών στο Τέξας. Ο Dovi ήταν 3ος το ’14 και 2ος το ’15, ενώ ο Iannone ήταν 3ος πέρυσι.

 

- Το καλύτερο αποτέλεσμα της Yamaha στην COTA είναι η δεύτερη θέση που πήρε πέρυσι ο Jorge Lorenzo.

 

- Ο Vinales ήταν τέταρτος πέρυσι στο Τέξας και μια θέση μπροστά από τον Aleix Espargaro, όταν και οι δυο τους αγωνίζονταν με Suzuki. Ήταν η πρώτη φορά, μετά το 2007 και το GP του Misano, που η Suzuki είχε και τους δυο αναβάτες της στην πεντάδα.

 

- Και οι 12 αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια στον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, ήταν είτε οδηγοί από την Ισπανία είτε από την Ιταλία.

 

- Οι νικητές των τριών τελευταίων αγώνων της Moto2 στην COTA, αγωνίζονται πλέον στη μεγάλη κατηγορία: ο Alex Rins, ο Sam Lowes και ο Maverick Vinales. Ο Nico Terol είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα στην COTA το 2013.

 

- Οι τρεις αναβάτες που ανέβηκαν στο βάθρο της Moto2 την περασμένη σεζόν - ο Rins, ο Lowes και ο Zarco - είναι φέτος στη μεγάλη κατηγορία.

Επόμενο άρθρο »

Θέλει εργοστασιακό συμβόλαιο ο Crutchlow

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix: Το όνειρό μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA