• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έκανα τεράστιο λάθος!
Άλλαξε τελευταία στιγμή μπροστινό λάστιχο
Νέα 27/03/2017 - 13:05

Μόλις μετά από πέντε γύρους στον αγώνα, ο Marc Marquez συνειδητοποίησε πόσο μεγάλο λάθος έκανε με το μπροστινό ελαστικό.

 

Η σύγχυση, η καθυστέρηση του αγώνα και οι άλλοι οδηγοί που έβαζαν το μεσαίο μπροστά, παρέσυραν τον Ισπανό που άλλαξε από το σκληρό μπροστά στο μεσαίο.

 

Μια ενέργεια για την οποία μετάνοιωσε στο τέλος του αγώνα, καθώς η φθορά του ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε τίποτα άλλο παρά απλά να προσπαθήσει να μην πέσει.

 

«Ήταν σωστή η απόφαση να καθυστερήσει ο αγώνας, αλλά δημιουργήθηκε σύγχυση, η θερμοκρασία έπεφτε και η υγρασία ανέβαινε».

 

«Είχα το σκληρό μπροστά και από την Michelin μου είπαν ότι είμαι ο μόνος με το σκληρό και να προσέχω γιατί μπορεί να έπεφτα. Και είπα οκ, πάμε με το μεσαίο. Ήταν λάθος».

 

Ο λόγος που κάθε φορά προτιμά το πιο σκληρό μπροστά ελαστικό;

 

«Επειδή χάνουμε σε επιτάχυνση, προσπαθώ να κερδίσω έδαφος φρενάροντας πιο βαθειά στη στροφή και γι’ αυτό θέλουμε την υποστήριξη του ελαστικού».

 

«Όμως ναι, η επιλογή του μεσαίου μπροστά ήταν τεράστιο λάθος».

 

Το θέμα με το σκληρό μπροστά ελαστικό είναι ότι «...δίνει λιγότερη προειδοποίηση. Θα ήμουν πιο ανταγωνιστικός και θα πήγαινα για τη νίκη, ή θα έπεφτα!»

 

«Είναι εύκολο να πάρεις απόφαση για τα ελαστικά όταν έχεις μια εύκολη μοτοσυκλέτα. Όταν είσαι πάνω σε μια που είσαι συνεχώς στο όριο, πρέπει να πάρεις την τέλεια απόφαση».

 

«Μετά από πέντε γύρους το ελαστικό μου είχε καταστραφεί και μετά είπα ότι έπρεπε να τερματίσω τον αγώνα. Κοίταγα τις ταμπέλες να δω ποιος ερχόταν πίσω».

 

«Είδα στο τέλος ότι ήταν ο Dani και σκέφτηκα ότι έπρεπε να τον κρατήσω πίσω. Στο τέλος άκουσα ότι και ο Dani είχε πρόβλημα με το μεσαίο μπροστά».

 

«Είναι ελαφρύτερος και κανονικά πάντα έχει το πιο μαλακό ελαστικό μπροστά. Οπότε φανταστείτε τι πρόβλημα είχα εγώ!»

 

Λίγο πριν πέσει ο Iannone ακούμπησε τον Marc Marquez και ο τελευταίος συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας:

 

«Ναι, το ένοιωσα. Άνοιξα το γκάζι κι άκουσα ένα μπαμ και νόμιζα ότι ήταν τα ηλεκτρονικά. Μετά το είδα ότι με ακούμπησε, σε replay. Με τον Iannone πάντα είναι κοντινές μάχες! Ήμουν τυχερός».

Επόμενο άρθρο »

Απογοητευτικός ο Lorenzo

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Ένα σημαντικό βάθρο!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA