• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Έξυπνη» κίνηση από Dovizioso
Έβαλε το μαλακό πίσω και τερμάτισε 2ος
Νέα 27/03/2017 - 14:20

Ο Andrea Dovizioso πήρε το ρίσκο με το μαλακό πίσω ελαστικό στον αγώνα και εν μέρει του βγήκε, καθώς πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

 

Ο Ιταλός έδωσε μάχη με τον Vinales στους τελευταίους γύρους, ωστόσο η φθορά του ελαστικού του ήταν τόση, που δεν του επέτρεψε μια τελευταία επίθεση.

 

«Νομίζω ότι το στοίχημα που πήραμε με το ελαστικό ήταν σωστό και ήμασταν γρήγοροι, απλά ο Maverick είχε διαφορετικό ρυθμό και αυτή είναι η αλήθεια».

 

«Πήραμε το ρίσκο κι επειδή υπήρχε πολλή υγρασία και ο αγώνας θα ήταν πιο αργός, άρα δεν θα πιέζαμε πολύ το λάστιχο. Μας βγήκε και μετά την πτώση του Zarco φύλαξα λάστιχο».

 

«Ήταν ο μόνος τρόπος να τερματίσω με τον Maverick. Το ήξερα γιατί είχε καλύτερο ρυθμό και πιο σκληρό ελαστικό πίσω».

 

«Προσπάθησα να είμαι σταθερός και το κατάφερα, αλλά στους τελευταίους πέντε γύρους κατάλαβα τη μεγάλη φθορά του πίσω ελαστικού».

 

«Δεν ήμουν όσο γρήγορος θα ήθελα σε κάποιες στροφές. Αλλού ήμουν πιο δυνατός. Στους τελευταίους γύρους τα έδωσα όλα, όμως με πέρασε την κατάλληλη στιγμή».

 

«Ήταν σωστή στρατηγική από πλευράς του, όμως εγώ δεν μπορούσα να παλέψω. Απλά ήταν πιο γρήγορος από εμένα σε κάποια σημεία».

 

Ο Dovi δεν πιστεύει ότι ο χτεσινός αγώνας είναι χρήσιμος για την εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς:

 

«Ήταν περίεργος αγώνας, αργός και η πρόσφυση χαμηλή κι επομένως οι διαφορές ανάμεσα σε πολλούς αναβάτες ήταν μικρές και δεν νομίζω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

«Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία για να είμαστε μαζί τους κάθε Σ/Κ και ξέρω πόσο δυνατοί είναι σε κάθε πίστα και σε όλες τις συνθήκες».

 

«Πέρα απ’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος που σε δύσκολες συνθήκες δεν κάναμε το λάθος και επιστρέφουμε με τους 20β».

 

Όπως και οι υπόλοιποι, ο Dovizioso είπε λίγα λόγια και για την καταπληκτική εμφάνιση του Johann Zarco.

 

«Σε κάθε τεστ ήταν γρήγορος, μαζί με τον Folger και θα είναι ανταγωνιστικοί. Δεν έχουν εμπειρία και είναι λογικό να κάνει λάθος».

 

«Είχε και το μαλακό πίσω ελαστικό και προσπάθησε να πιέσει από την αρχή για να κάνει διαφορά, αλλά 20 γύροι είναι διαφορετικό και δεν μπορείς να πιέζεις από την αρχή μέχρι το τέλος».

 

Τέλος, για την απογοητευτική απόδοση του Jorge Lorenzo αρκέστηκε να πει: «Έχει δυο χρόνια μπροστά του. Δεν ξεκίνησε τέλεια, αλλά υπάρχει χρόνος να το διορθώσει».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Ήταν λάθος μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Απογοητευτικός ο Lorenzo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA