• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MISANO: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;
Ο Stoner έπεσε, ο Rossi νίκησε και εξασφάλισε ουσιαστικά το όγδοο...
Νέα 02/09/2009 - 09:53
O Valentino Rossi γιόρτασε με μεγαλειώδη τρόπο τη νίκη στο Grand Prix που γίνεται 15χλμ. μακριά από το σπίτι του. Στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού της πίστας του Misano, 70,000 θεατές τον αποθέωσαν δημιουργώντας μια φοβερή ατμόσφαιρα.

Με αυτή τη νίκη έφτασε τις 68 στη μεγάλη κατηγορία και ισοφάρισε το ρεκόρ περισσότερων νικών στην κορυφαία κατηγορία (500cc/MotoGP) του Giacomo Agostini, ένα ρεκόρ που πλέον ανήκει αποκλειστικά στον Rossi o οποίος έχει φτάσει τις 76 πρωτιές.

Mε την πτώση του Casey Stoner -o οποίος έτρεχε με κάταγμα στο σκαφοειδές του αριστερού του καρπού- κατά τη διάρκεια του έβδομου γύρου και ενώ είχε αποκτήσει διαφορά της τάξης των τριών δευτερολέπτων, έδωσε τη δυνατότητά στον Rossi να αποκτήσει διαφορά 75 βαθμών, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το όγδοο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

O επικεφαλής της Ducati Livio Suppo έσπευσε να στηρίξει τον Stoner λέγοντας: «Ήταν θαύμα που ξεκίνησε τον αγώνα με το χέρι του να είναι σε τέτοια κατάσταση. Είναι κρίμα, αλλά τίποτα δεν αλλάζει. Του βγάζουμε το καπέλο για ό,τι έκανε αυτό το Σαββατοκύριακο υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Jorge Lorenzo μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ενώ η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον Toni Elias που έφερε την «δορυφορική» Desmosedici στην τρίτη θέση. Ακολούθησε ο Dani Pedrosa που έτρεξε για τελευταία φορά με λάστιχα της Michelin μιας και από τον επόμενο αγώνα, στην Indianapolis, ξεκίνησε η συνεργασία του με την Bridgestone.

O Chris Vermeulen με την Suzuki τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω από το μικρόσωμο Ισπανό. Ο Αυστραλός οδηγός έκανε κακή εκκίνηση και χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ για ένα καλό αποτέλεσμα. Ο ομόσταβλός του Loris Capirossi τερμάτισε 7ος στον 277ο αγώνα της καριέρας του, που τον έκανε τον εμπειρότερο οδηγό της ιστορίας.

Ανάμεσα στις δύο γαλάζιες μοτοσυκλέτες βρέθηκε ο Βρετανός James Toseland με την Yamaha Tech3 σε ένα καλό αποτέλεσμα, μετά από σκληρές μάχες. Dovizioso, Melandri, Edwards έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Τι περιμένει ο PEDROSA;

« Προηγούμενο άρθρο

Tα ΜotoGP στο ΜISANO

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα