• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MISANO: Αναδρομή στο παρελθόν
Διαβάστε τι έγινε σε παλιότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην ιστορική πίστα...
Νέα 02/09/2009 - 09:18
Σας παραθέτουμε κάποιους από τους πιο σημαντικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην πίστα που βρίσκεται πολύ κοντά στα παράλια της Αδριατικής...

1980: Ο Kenny Roberts με Yamaha ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα της μεγάλης κατηγορίας που έγινε στο Misano. Στο πόντιουμ ανέβηκαν επίσης ο Franco Uncini και ο Graziano Rossi (ο πατέρας του Valentino) και οι δυο με μοτοσυκλέτες της Suzuki. Ο Johnny Cecotto ήταν ο νικητής της κατηγορίας των 350cc. Μάλιστα η νίκη αυτή ήταν η 14η και τελευταία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 1975 στα GP. Στις μικρές κατηγορίες δύο Ιταλοί έκλεψαν την παράσταση και ξεσήκωσαν τα πλήθη. Ο λόγος για τον Pier Paolo Bianchi που «πήρε» τα 125cc και τον Eugenio Lazzarini, νικητή του αγώνα των 50cc.
Wayne Rainey
/>1982: Ο Franco Uncini έγινε ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που νίκησε τον αγώνα των 500cc στο Μisano. Εκείνη τη σεζόν, ο Ιταλός οδηγός που συνέδεσε το όνομά του με την Suzuki, πήρε συνολικά 5 νίκες και κατέκτησε το μοναδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

1984: Ο Freddie Spencer έγραψε ιστορία χαρίζοντας στην Honda NSR500 την παρθενική της νίκη. Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή, με τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα της Honda να είναι και με διαφορά η πιο πετυχημένη που πέρασε ποτέ από τα GP μετρώντας συνολικά 132 νίκες. Στα 250cc o Fausto Ricci πήρε τη μοναδική νίκη της καριέρας του, οδηγώντας μια Yamaha, ενώ ο Pier Paolo Bianchi ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα 80cc που έγινε ποτέ.

1985: Έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, ο Freddie Spencer αποφάσισε να μη συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Την απουσία του εκμεταλλεύτηκε ο Eddie Lawson που πήρε τη νίκη. Στις μικρότερες κατηγορίες, δυο νυν ιδιοκτήτες ομάδες πήραν τις νίκες: Ο Fausto Gresini στα 125cc και ο Jorge Aspar Martinez στα 80cc.

1986: O Eddie Lawson πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη νίκη στα 500cc, ενώ στα 250cc ο Ιάπωνας Tadahiko Taira πανηγύρισε την μοναδική νίκη της καριέρας του οδηγώντας μια Yamaha. Στα 125cc, τη νίκη πήρε ο August Auinger οδηγώντας μια πρωτότυπη μοτοσικλέτα Bartol που κατασκεύασε ο Aυστριακός Harald Bartol, νυν αρχιμηχανικός της KTM.

1987: Ο Randy Mamola χάρισε άλλη μια νίκη στη Yamaha στο Μisano. Ιστορία έγραψε ο Loris Reggiani στα 250cc καθώς χάρισε στην Aprilia την παρθενική νίκη της ιστορίας της στα GP.

1989: Ένας από τους πιο περίεργους αγώνες στην ιστορία που σημαδεύτηκε από την απουσία των περισσότερων εργοστασιακών αναβατών. Νικητής ήταν ο Pierfrancesco 'Frankie' Chili με μια Honda της Pirelli. Ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά, όμως λόγω βροχής, διακόπηκε. Οι εργοστασιακοί αναβάτες φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα και θεωρώντας πως το οδόστρωμα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο λόγω της βροχής, αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τον αγώνα. Στα 250cc, ο Sito Pons πήρε τη νίκη, στο δρόμο προς την κατάκτηση του δεύτερου Πρωταθλήματος της καριέρας του.

1990: Υπογραφή «made in USA» είχαν οι αγώνες στα 500cc και στα 250cc. Ο Wayne Rainey «πήρε» τη μεγάλη κατηγορία, ενώ στη μεσαία, νικητής ήταν John Kocinski. Στα 125cc, νικητής ήταν ο Jorge Martinez με JJ Cobas. Στο πόντιουμ ανέβηκαν επίσης ο Dirk Raudies και ο 17χρονος τότε Loris Capirossi στην πρώτη του παρουσία σε βάθρο.

1991: Η Honda κυριάρχησε με τους αναβάτες της να παίρνουν τη νίκη και στις τρεις κατηγορίες. Στα 500cc, νικητής ήταν ο Mick Doohna, στα 250cc, ο Luca Cadalora και στα 125cc, o Fausto Gresini.

1993: Ο τελευταίος αγώνας που διεξήχθη στο Misano έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στη μνήμη των φίλων των GP. Σε εκείνον τον αγώνα που πολλοί θέλουν να ξεχάσουν, ολοκληρώθηκε με τον πιο άδοξο τρόπο η καριέρα του Wayne Rainey. Ο Αμερικανός τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε πτώση κατά τη διάρκεια του δέκατου γύρου και ενώ ήταν επικεφαλής με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από το στήθος και κάτω. Για την ιστορία, νικητής του αγώνα ήταν ο Luca Cadalora, ενώ στο πόντιουμ ανέβηκαν επίσης και οι Mick Doohan (2ος) - Kevin Schwantz (3ος). Εκείνη τη χρονιά, ο Schwantz, ο «αιώνιος» αντίπαλος του Rainey με τον οποίο έδωσε επικές μάχες, κατέκτησε και το μοναδικό Πρωτάθλημα της καριέρας του. Αργότερα δήλωσε ότι θα προτιμούσε να μην είχε τραυματιστεί ο Rainey από το να κατακτούσε το Πρωτάθλημα.

2007: Τα MotoGP επιστρέφουν στη θρυλική πίστα μετά από 14 χρόνια. Το τριήμερο δεν ξεκίνησε καλά λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, αλλά η συνέχεια ήταν καλύτερη. Από την γειτονική Τavullia, τη γενέτειρα του Rossi, χιλιάδες συγχωριανοί και υποστηρικτές του βρέθηκαν στην πίστα για να στηρίξουν τις προσπάθειές του. Δυστυχώς γι' αυτόν ο αγώνας δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε καθώς εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα. Νικητής ήταν ο Casey Stoner με την Ducati Desmosedici που έκανε αποφασιστικό βήμα στο κυνήγι του Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Tα ΜotoGP στο ΜISANO

« Προηγούμενο άρθρο

ROSSI: «Σπίτι μου, σπιτάκι μου»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα