• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati ανταμείβει τον Davies
Πρώτα δοκιμές και μετά έκτακτη συμμετοχή;
Νέα 21/12/2016 - 09:53

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Chaz Davies στο δεύτερο μισό της φετινής σεζόν στα SBK-Motul, δεν θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητες από τους κόκκινους.

 

Οδηγώντας με εξαιρετικό τρόπο την Panigale του, ο Βρετανός άσος έπαιρνε τη μια νίκη μετά την άλλη, κάμπτοντας τις αντιστάσεις των αντιπάλων του.

 

Ο Davies ήταν στο δικό του πλανήτη στο δεύτερο μισό της χρονιάς, κερδίζοντας τους εφτά από τους οχτώ αγώνες.

 

Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ήταν τρομερή και στην Ducati σκέφτηκαν να αντικαταστήσει αυτός τον τραυματία Iannone φέτος.

 

Ωστόσο δεν ήθελαν να του αποσπάσουν την προσοχή. «Το σκεφτήκαμε, αλλά θα τον αντικαθιστούσε ανάμεσα σε δυο Γύρους των SBK και τα πήγαινε περίφημα».

 

«Από την άλλη του αξίζει μια καλύτερη ευκαιρία, να την οδηγήσει έχοντας κάνει προηγουμένως κάποιες δοκιμές».

 

«Θα ήταν ρίσκο να ερχόταν στην Αυστραλία και αφότου είδαμε και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκεί. Καλύτερα που δεν ήρθε...».

 

Από τα παραπάνω λόγια του Paolo Ciabatti, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Davies θα κάνει δοκιμές με την GP17 κάποια στιγμή το ’17 και στη συνέχεια δεν αποκλείεται να κάνει και έκτακτη συμμετοχή σε ένα GP!

 

«Του χρόνου ο στόχος μας στα SBK είναι μόνο ο Τίτλος. Πέρα από αυτό όμως ο Chaz θα έχει μια ημέρα για να δοκιμάσει τη μοτοσυκλέτα».

 

«Θέλουμε κι εμείς να το κάνουμε. Έχουμε περιέργεια. Απλά πρέπει να βρούμε μια στιγμή μέσα στη σεζόν με το λιγότερο ρίσκο».

 

Αν τελικά κάνει κάποια έκτακτη συμμετοχή ο Davies το 2017, δεν θα είναι η πρώτη φορά.

 

Ο αναβάτης από την Ουαλία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στα GP, το 2007 όταν αντικαθιστούσε τον Alex Hoffman στην Pramac Ducati.

 

Εκείνο το διάστημα ο Chaz Davies αγωνιζόταν στα Αμερικανικά Superbike.

Επόμενο άρθρο »

To MotoGP μου άλλαξε τη ζωή!

« Προηγούμενο άρθρο

Video: Suzuki Road Trip Μέρος 3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα