• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: «Δουλεύω και για τον LORENZO, τρέχει με τις ρυθμίσεις μου!»
Ο πόλεμος ανάμεσα στον Rossi και τον Lorenzo ενόψει του 2010 ξεκίνησε νωρίς...
Νέα 29/08/2009 - 13:02
Αρχικά υποδέχθηκε με ικανοποίηση την απόφαση του Jorge Lorenzo να μείνει για ακόμα ένα χρόνο στη Fiat Yamaha. «Η παραμονή του θα ωφελήσει τη Yamaha», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Valentino Rossi έχει ήδη το μυαλό του στο 2010 και ξέρει ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα γι' αυτόν στην προσπάθειά του να φτάσει στην κατάκτηση του δέκατου Πρωταθλήματος της καριέρας του. Γιατί το ένατο πολύ δύσκολα θα το χάσει έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Ενόψει 2010 λοιπόν ο Doctor ξεκίνησε τον ψυχολογικό πόλεμο με στόχο να εκνευρίσει τον αντίπαλό του που δείχνει επιρρεπής στα λάθη όταν λειτουργεί υπό πίεση.

«Κατά την άποψή μου ο Lorenzo πήρε τη σωστή απόφαση. Η Μ1 είναι ήδη πολύ καλή και από τη στιγμή που δεν έχει μεγάλη εμπειρία στο να εξελίσσει μια μοτοσυκλέτα ήταν καλύτερο να μείνει σε μια ομάδα που έχει ήδη μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα. Ήταν μια πολύ έξυπνη κίνηση. Θα είχε πάντως εξαιρετικό ενδιαφέρον να τον δούμε να οδηγεί για μια άλλη ομάδα, όπως μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τι θα συνέβαινε στα MotoGP αν αποφάσιζε να αλλάξει ομάδα αφού θα υπήρχε ένα ντόμινο αλλαγών στις ομάδες», δήλωσε αρχικά ο Rossi.

Στο πρόσφατο παρελθόν ο θρύλος ήθελε τον Αlex Criville, την εποχή που ήταν μαζί με τον Mick Doohan στην Repsol Honda, να χρησιμοποιεί στην NSR του τις ρυθμίσεις του Αυστραλού. Αυτό ήταν και το μεγάλο παράπονο του πέντε φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που δούλευε σκληρά για να μπορέσει να τιθασεύσει την δύσκολη και απαιτητική δίχρονη 500άρα.

Τώρα φαίνεται πως στη θέση του Doohan βρίσκεται ο Rossi ο οποίος δήλωσε πως ο Lorenzo χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις που έχει στην προσωπική του M1.

«Πιστεύω ότι ο τοίχος που υπάρχει στο γκαράζ είναι ο μοναδικός τρόπος για να χειριστεί μια ομάδα δυο τόσο δυνατούς αναβάτες που παλεύουν για το Πρωτάθλημα. Θα ήταν καλό αν η τηλεμετρία μου δεν περνούσε αυτόν τον τοίχο. Δυστυχώς η δουλειά που κάνω είναι και για τον Lorenzo. Οι υπολογιστές είναι ανοιχτοί και τα στοιχεία μπορεί εύκολα να τα δει κανείς. Δε νομίζω όμως ότι είναι εφικτό να κάνουμε κάτι άλλο. Είναι δύσκολο σε μια ομάδα να μη μάθει και ο team-mate σου τι συμβαίνει. Δεν είναι απόρρητο μυστικό. Το γεγονός είναι ότι εγώ ετοιμάζω τη μοτοσυκλέτα και πως τις ίδιες ρυθμίσεις χρησιμοποιεί και ο Lorenzo», δήλωσε σε Ιταλούς δημοσιογράφους ο Rossi στo περιθώριο του αγώνα της Indianapolis.

Bασική προϋπόθεση για να μείνει ο 22χρονος Ισπανός στη Yamaha και να γυρίσει την πλάτη του στον πακτωλό χρημάτων που του πρόσφερε η Ducati ήταν να εξασφαλίσει τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό που θα έχει και ο Rossi το 2010.

«Ο Lorenzo έχει ακριβώς την ίδια μοτοσυκλέτα που έχω και εγώ από τον αγώνα του Brno. Και τι άλλαξε με αυτό; Τίποτα...», ήταν το σχόλιο που έκανε ο Doctor...

Ο «Por Fuera» πάντως δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Μόλις έμαθε τις δηλώσεις του Ιταλού σούπερ σταρ πέρασε στην αντεπίθεση: «Aνέκαθεν έλεγα και θα συνεχίσω να λέω ότι ο Valentino είναι ένας τεράστιος αναβάτης, αλλά δεν μπορώ να μένω πάντα σιωπηλός. Η ομάδα μου δουλεύει σκληρά για να βρει τις καλύτερες ρυθμίσεις στη M1 και ο Ramon Forcada, ο αρχιμηχανικός μου, πληρώνεται καλά για να κάνει αυτή τη δουλειά!».

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Στο Misano με στόχο να μειώσει κι άλλο τη διαφορά

« Προηγούμενο άρθρο

INDIANAPOLIS: Pole position για τον Di Meglio στα 250cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα