• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
HAYDEN: "Δώστε μου τώρα τα 8 εκατομμύρια του Lorenzo."
O Αμερικάνος δε χάνει το κέφι του, καθώς σχολιάζει το μεταγραφικό παρασκήνιο.
Νέα 28/08/2009 - 08:26

Ο Nicky Hayden παραδέχεται ότι δεν είναι ευχάριστο να ακούει ότι άλλοι αναβάτες διεκδικούν τη θέση του για το 2010, αλλά είναι σε αυτή τη δουλειά αρκετά για να μην το παίρνει προσωπικά. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006, μετακόμισε φέτος προς την Ducati, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο. Παρόλα αυτά, η ανανέωσή του, για τη δεύτερη χρονιά, θα αποφασιστεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

 

Αυτή τη στιγμή, ο Αμερικάνος βρίσκεται 14ος στο Πρωτάθλημα, με καλύτερο τερματισμό μια πέμπτη θέση, αλλά ταυτόχρονα, είναι ο δεύτερος στη βαθμολογία αναβάτης της Ducati, πίσω από τον Casey Stoner. Τα καλά νέα για τον Nicky είναι ότι ο Jorge Lorenzo απέρριψε τη μυθική πρόταση συνεργασίας της Ducati, η οποία φημολογείται ότι κυμαινόταν γύρω στα 8 εκατομμύρια ευρώ, το χρόνο.

 

"Η μόνη ανακοίνωση είναι ότι ο Lorenzo δε θα πάρει τη θέση μου" είπε ο Hayden αστειευόμενος, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του. "Αυτό όμως ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε μην περιμένετε κάτι για τώρα. Περισσότερα μάλλον θα γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα."

Hayden 2
Hayden 2

Ο Lorenzo πάντως δεν είναι ο μοναδικός αναβάτης που φημολογείται ότι είχε επαφές με την Ducati. Τις τελευταίες μέρες το όνομα του Dani Pedrosa αναφέρεται στο paddock, ενώ και ο Loris Capirossi πέταξε μια σχετική βόμβα, αποκαλύπτοντας ότι η Ducati τον πλησίασε για να επιστρέψει στην ομάδα. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό πως ο Capirossi θα συνεχίσει με την Suzuki και την επόμενη χρονιά.

 

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να συγκεντρωθεί, με τη μεταγραφική φημολογία να οργιάζει σχετικά με την ομάδα του, ο Hayden απάντησε: "Είμαι σε αυτό το παιχνίδι αρκετό καιρό, είτε μου αρέσει, είτε όχι. Τα MotoGP είναι μια δουλειά. Κοιτάς το χαρτί με τα αποτελέσματα, και ανάλογα έρχονται οι σπόνσορες. Πιθανώς τα φετινά μου αποτελέσματα να μην ήταν καλά, και να μην ικανοποίησα τον κόσμο. Φυσικά, η κατάσταση δε μου αρέσει, διότι όταν κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, σκέφτομαι ότι πρέπει να φέρουν κάποιον στην ομάδα, που να τα πηγαίνει καλύτερα. Αυτό σίγουρα με πονάει, αλλά έτσι είναι οι δουλειές. Πρέπει να κάνουν αυτό που θεωρούν καλύτερο", σχολίασε ο Αμερικάνος.

 

"Δεν ξέρω αν το να φέρουν καινούριο κόσμο στην ομάδα είναι ότι καλύτερο για την επόμενη χρονιά. Θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ πάντως έχω ακόμα συμβόλαιο, και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν παραδίδομαι ακόμα. Αν πληγώνομαι από την κατάσταση; Ξέρεις, δεν είμαι καμιά γυναικούλα. Ας μου κάνουν την προσφορά που έκαναν στον Lorenzo, και θα τα ξεχάσω όλα αμέσως. Με οχτώ εκατομμύρια το χρόνο πατσίζουμε και όλα θα είναι καλά", σχολίασε ο Hayden αστειευόμενος.

 

Όταν ρωτήθηκε για τη μετάβαση σε διαφορετική ομάδα, τώρα που οι χειμερινές δοκιμές έχουν αισθητά ελαττωθεί, ο Αμερικάνος απάντησε: "Το να πάει κανείς στην Honda ή στην Yamaha δεν είναι μεγάλη αλλαγή, όπως η μετάβαση στην Ducati, που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Προφανώς αυτή είναι η γνώμη μου, αλλά νομίζω ότι οι Γιαπωνέζοι κατασκευαστές δουλεύουν λίγο ως πολύ με τον ίδιο τρόπο. Η Ducati όμως είναι τελείως διαφορετικής φιλοσοφίας κατασκευαστής. Το ίδιο πιστεύω ότι θα ίσχυε και αν αποφάσιζε κάποιος να πάει στα 250cc από την Yamaha ή την Honda, στην Αprilia. Οι Ιταλοί φαίνεται να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά."

 

Παρά την αβεβαιότητα για το μέλλον του, ο Hayden δηλώνει απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα του Indy: "Την ημέρα του αγώνα δεν τα σκέφτεσαι όλα αυτά. Ναι, προφανώς θέλεις μια δουλειά, θέλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά δε γίνεται να τρελαθείς με αυτό. Αυτό δε θα αλλάξει τίποτα. Θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα."

Επόμενο άρθρο »

ΕLIAS: "Ο Gresini χρειαζόταν δύο Ιταλούς."

« Προηγούμενο άρθρο

INDY live: Υποτονική η συνέντευξη τύπου!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα