• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Vinales: Θα πάλευα για Τίτλο!
Αν είχα τη φετινή GSX-RR από την περσινή σεζόν
Νέα 04/11/2016 - 09:43

Το ανερχόμενο αστέρι του MotoGP είναι αναμφίβολα ο Maverick Vinales, ο Ισπανός άσος της Suzuki που τη νέα σεζόν θα είναι ομόσταυλος με τον Rossi στην Yamaha.

 

Ο Vinales διανύει τη δεύτερή του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη, στο Silverstone της Αγγλίας. Παράλληλα, θα έχει καταφέρει να πάρει τουλάχιστον την 4η θέση στο Πρωτάθλημα.

 

Πριν από λίγες ημέρες ο Maverick Vinales έδωσε συνέντευξη στο motorsport.com όπου και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι νοιώθει έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

 

Τι βαθμό θα έβαζες σ’ εσένα και τη μοτοσυκλέτα φέτος;

Με δεδομένο τι πετυχαίνουμε και τη θέση μας στη βαθμολογία, θα έβαζα σ’ εμένα ένα 8.5-9 και το ίδιο και στη μοτοσυκλέτα. Μεγαλώσαμε μαζί. Στόχος μας φέτος ήταν η έκτη θέση και είμαι τέταρτος, ενώ ακόμα έχω τη δυνατότητα να τερματίσω τρίτος.

 

Τι λείπει από την ομάδα για να εδραιωθεί στους πρωταγωνιστές;

Εμπειρία. Σε κάθε αγώνα που βελτιωνόμαστε, αυτό έρχεται με την εμπειρία. Είμαστε μπροστά και παλεύουμε σε αρκετούς αγώνες, αλλά όταν έρθει η στιγμή εκείνη είναι δύσκολο να τα έχεις όλα στην εντέλεια.

 

Από την έξω μεριά, η Suzuki δίνει την εντύπωση μιας διαφορετικής, φρέσκιας, ομάδας...

Θα έλεγα ότι είμαστε σαν οικογένεια και αυτό δημιουργεί πολύ καλό κλίμα. Ίσως και στις άλλες ομάδες να υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν βγαίνει προς τα έξω. Είναι αλήθεια ότι είμαστε πολύ ενωμένοι.

 

Λυπάσαι που φεύγεις;

Δεν θα έλεγα ότι λυπάμαι. Στην αρχή είχα πολλές αμφιβολίες και ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Πάντως τώρα που πήρα νίκη και μερικά ακόμα βάθρα, δεν νοιώθω τόσο άσχημα, διότι κατά κάποιον τρόπο τους ανταπέδωσα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

 

Που έχεις βελτιωθεί πολύ;

Σε σχέση με πέρυσι στην οδήγησή μου, αν και αυτό οφείλεται και στα βήματα που έκανε η μοτοσυκλέτα. Τώρα μπορώ και πιέζω περισσότερο. Δεν είναι το ίδιο να προσεγγίζεις ένα Σ/Κ με τη νοοτροπία: ας δούμε τι θα μας βγει τώρα. Είναι διαφορετικό όταν ξέρεις ότι, υπό κανονικές συνθήκες, μπορείς να παλέψεις για το βάθρο.

 

Ήταν η Suzuki το καλύτερο μέρος για να ανδρωθείς;

Αν είχα αυτή τη μοτοσυκλέτα και πέρυσι, τώρα πιθανότατα θα οδηγούσα ακόμα καλύτερα. Αν και είναι αλήθεια ότι όταν είσαι σε θέση να βελτιώνεσαι χωρίς πίεση για να φέρεις αποτελέσματα, σε βοηθάει να κάνεις λιγότερα λάθη. Αν είχα αυτή τη μοτοσυκλέτα από πέρυσι, ίσως φέτος να πάλευα για τον Τίτλο!

 

Τι έμαθες από τους πιο γρήγορους αναβάτες της κατηγορίας;

Κοιτάζω βασικά πως δουλεύει η μοτοσυκλέτα τους και αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Π.χ. ένα Σ/Κ έχουμε πρόβλημα στην επιτάχυνση και εστιάζουμε σ’ αυτό, αλλά στην πραγματικότητα φρενάρουμε νωρίς κι εκεί χάνουμε χρόνο. Όταν είσαι κοντά με τους πιο γρήγορους βλέπεις που χάνεις και αυτό σε βοηθά πολύ.

 

Πόσες φορές σε έχουν προειδοποιήσει για το τι θα αντιμετωπίσεις στην Yamaha του χρόνου, με τον Rossi σαν ομόσταυλό;

Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θα οδηγώ μια Yamaha και ότι οι στόχοι θα είναι διαφορετικοί. Ο ομόσταυλος είναι το σημείο αναφοράς σου κι έτσι ξέρεις το επίπεδο και της μοτοσυκλέτας. Είναι προφανές όμως ότι αυτόν πρέπει να κερδίσεις πρώτα.

 

Δεν νοιώθεις έξτρα πίεση, γνωρίζοντας ότι καλείσαι να αντικαταστήσεις τον Lorenzo και να συγκριθείς με τον Rossi;

Και ο Aleix ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για εμάς, διότι πέρυσι ήταν πάντα εκεί και όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει πρέπει να δίνει το 200%.

 

Το επόμενο βήμα που θα κάνεις;

Μου λείπει η εμπειρία και πάω σε μια ομάδα που έχει πάρα πολύ. Η εμπειρία αυτή της νέας μου ομάδας θα με βοηθήσει πολύ. Τώρα ξέρω πως είναι να ξεκινάς μπροστά και να παλεύεις εκεί για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

Lowes: Ενός κακού...

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Ο στόχος;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA