• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Qatar: Αγώνας 1
Η νίκη στον Davies, ο Τίτλος στον Rea!
Νέα 29/10/2016 - 22:09

Ένας τρομερός Chaz Davies πήρε τη νίκη στο σημερινό αγώνα, κρατώντας πίσω του τον Jonathan Rea, ο οποίος εξασφάλισε το δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο του!

 

Ο οδηγός της Kawasaki ήθελε μόνο δυο βαθμούς για να πάρει τον Τίτλο, αλλά πάλεψε για τη νίκη με τον ανώτερο Davies, ο οποίος του πήρε την πρωτοπορία στην πρώτη στροφή του αγώνα.

 

Ο Rea έμενε μερικά δέκατα πίσω από τον Davies τουλάχιστον για τους πρώτους δέκα γύρους, όταν όμως άρχισε η φθορά του πίσω ελαστικού η Kawasaki έμεινε πίσω.

 

Πάντως ο Rea κρατούσε σε μεγάλη απόσταση πίσω του τον Sylvain Guintoli της Pata Yamaha, ο οποίος ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

 

Έτσι, με τη δεύτερη θέση του, ο Rea έγινε ο πρώτος αναβάτης των SBK που καταφέρνει να πάρει δυο συνεχόμενους Τίτλους, μετά τον Carl Fogarty το 1998 και το 1999.

 

Ο Guintoli έδωσε το πρώτο βάθρο στην Pata Yamaha στην επιστροφή της στο Πρωτάθλημα των SBK, καταφέρνοντας να περάσει τον Hayden στα μισά του αγώνα και να κάνει μια διαφορά από τον Αμερικανό.

 

Ο Hayden δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του ούτε τον Sykes, ο οποίος για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν πίσω από την Honda του Nicky.

 

Στον τελευταίο γύρο του αγώνα όμως και στην στροφή 1, ο Βρετανός της Kawasaki κατάφερε να αρπάξει την 4η θέση και τους 13β που δίνει αυτή, καθώς στόχος του είναι να μείνει μπροστά από τον Davies στη βαθμολογία.

 

Πιο πίσω ο Xavi Fores έφερε την Ducati του στην 6η θέση, μπροστά από τη δεύτερη Pata Yamaha του Alex Lowes και την Althea BMW του Jordi Torres.

 

Ένατος ήταν ο Michael Van der Mark, με τον Lorenzo Savadori να έχει μια έξοδο στον πρώτο γύρο του αγώνα, αλλά επανήλθε δυνατός κι έδωσε μάχες για να τερματίσει τελικά 10ος.

Επόμενο άρθρο »

Rea: Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2016

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Να πάρουμε αντίμετρα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα