• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Tα MotoGP στην INDIANAPOLIS
Για δεύτερη φορά στην ιστορία τα MotoGP επισκέπτονται το θρυλικό «Brickyard»...
Νέα 26/08/2009 - 08:39
H θρυλική πίστα της Indianapolis ανοίγει τις πύλες της για να υποδεθχεί για δεύτερη φορά στην ιστορία αγώνες των MotoGP.

Οι ΗΠΑ αποτελούν μια τεράστια αγορά για τους κατασκευαστές μοτοσυκλετών και έτσι από το 2008 έχουν δυο αγώνες στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών (υπάρχει και η Laguna Seca).

Πρόκειται για την παλαιότερη πίστα στον κόσμο, η οποία κατασκευάστηκε το 1908 και είναι πιο γνωστή για τον περίφημο αγώνα «500 Μίλια» που φιλοξενεί κάθε χρόνο.

Για τους Αμερικανούς, η Indianapolis είναι ο «Ναός της ταχύτητας» και η πόλη χαρακτηρίζεται ως η πρωτεύουσα των μηχανοκίνητων σπορ της χώρας.

Συχνά θα ακούσετε να την αποκαλούν και ως «Brickyard». Ο όρος αυτός αναφέρεται στην πρώτη μορφή της οβάλ πίστας, η οποία ήταν κατασκευασμένη από 3,2 εκατομμύρια τούβλα!

Μια σειρά από εκείνα τα τούβλα παραμένει ακόμα και σήμερα στη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού.

Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη ποτέ εκεί ήταν με μοτοσυκλέτες, στις 14 Αυγούστου του 1909.

Η πίστα που χρησιμοποιείται για τους αγώνες των MotoGP είναι αριστερόστροφη και η χάραξή της αποτελείται από τρία διαφορετικά κομμάτια: αυτό που κατασκευάστηκε ειδικά για τα MotoGP, από ένα κομμάτι που κατασκευάστηκε για τους αγώνες της Formula 1, αλλά και από ένα τμήμα του οβάλ.

Με τη γλώσσα των αριθμών...
4.216... τόσα είναι τα μέτρα της νέας πίστας που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τα MotoGP. Η νέα χάραξη περιλαμβάνει 16 στροφές (έξι δεξιές και δέκα αριστερές) και η μεγαλύτερη ευθεία της έχει μήκος 872 μέτρα.

28... είναι ο αριθμός γύρων που θα κληθούν να κάνουν οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας στον αγώνα της Κυριακής.

400.000... είναι ο μέγιστος αριθμός θεατών που μπορεί να φιλοξενήσουν οι εξέδρες της πίστας. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο χώρο που φιλοξενεί αθλητικό γεγονός.

80.000... ήταν οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα το 1911 για να παρακολουθήσουν τον πρώτο αγώνα των 500 μιλίων. Το εισιτήριο εκείνη την εποχή κόστιζε ένα δολάριο.

150.000... θεατές αναμένεται να βρεθούν αυτό το τριήμερο στην πίστα για τους αγώνες των MotoGP.

3,2... εκατομμύρια τούβλα χρειάστηκαν για την κατασκευή της μήκους 2,5 μιλίων διαδρομής της πίστας το 1909.

55,23km/h... ήταν η μέση ωριαία ταχύτητα του νικητή του πέμπτου από τους επτά συνολικά αγώνες που διεξήχθησαν στις 14 Αυγούστου του 1909, Εντ Λίνγκενφελντ. Ο Λίνγκενφελντ οδηγούσε μια NSU και ο αγώνας διήρκησε τέσσερις γύρους.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Υπόσχεση στον Lorenzo για ίση μεταχείριση.

« Προηγούμενο άρθρο

DUCATI: Ενδιαφέρον για Pedrosa.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα