• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ήταν άδικο για τον Rossi!
Που του ακύρωσαν τους χρόνους
Νέα 21/10/2016 - 17:39

Με δεδομένες τις πολύ δυσμενείς συνθήκες σήμερα στο Phillip Island, ο Jorge Lorenzo αποφάσισε να μην ρισκάρει ιδιαίτερα.Έκανε μερικούς γύρους το πρωί και το απόγευμα έμεινε στο γκαράζ της ομάδας του.

 

«Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τη σημερινή ημέρα με πέντε γύρους που κάναμε. Δεν ήθελα να πάρω ρίσκα - ειδικά μετά την πτώση στην Ιαπωνία - μιας και αύριο ο καιρός σίγουρα θα είναι καλύτερος».

 

Όταν τον ρώτησαν για την περίπτωση του Rossi και τους χρόνους που ακύρωσαν από τον Ιταλό ομόσταυλό του, ο Lorenzo αποκρίθηκε: «Δεν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα».

 

«Δεν ήταν δίκαιο που ακύρωσαν όλους τους χρόνους του Valentino. Κι εμείς από τη μεριά μας πρέπει να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στη χρήση του έξτρα μαλακού».

 

«Μπήκα στην πίστα για πέντε γύρους μόνο και μόνο για να δω σε τι κατάσταση είμαι. Το θετικό είναι ότι αύριο ο καιρός δεν θα είναι έτσι. Είναι σημαντικό να μπούμε στη δεκάδα και να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε τέτοιες συνθήκες».

 

Όπως και το σύνολο σχεδόν των οδηγών, έτσι και ο Jorge Lorenzo θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του Grand Prix στην Αυστραλία.

 

«Ναι, έτσι νομίζω. Δυστυχώς δεν είναι και το πιο ζεστό κομμάτι της Αυστραλίας. Θα ήταν καλύτερα να διεξαγόταν ο αγώνας πιο κοντά στα SBK. Ο καιρός μπορεί ν’ αλλάξει τα πάντα».

 

Στη συνέχεια του ζήτησαν να πει την άποψή του για την απόφαση της Michelin να θέσει περιορισμό δέκα γύρων στο έξτρα μαλακό μπροστινό ελαστικό της.

 

«Ήταν μια συντηρητική απόφαση, αλλά είναι αδύνατον να συγκρίνουμε την ένταση της βροχής εδώ και τη θερμοκρασία, με το Brno. Πρέπει όμως να σεβαστούμε την απόφαση, επειδή αυτό θα είναι το μόνο διαθέσιμο ελαστικό».

 

«Το θέμα είναι ότι τα ελαστικά της είναι πιο σκληρά γι’ αυτές τις συνθήκες κι έτσι το μεσαίο και το σκληρό μπορεί να μην είναι κατάλληλα».

 

«Αν έχουμε λίγη βροχή, το να ξεκινήσουμε με το μεσαίο - όπως στο Brno - θα ήταν επικίνδυνο, ενώ σ’ αυτές τις συνθήκες το μαλακό είναι ιδανικό».

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Νίκησα τους δαίμονές μου!

« Προηγούμενο άρθρο

Vinales: Είχαμε μόνο 20 λεπτά!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα