• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Η συνέντευξη Τύπου
Ο καιρός, ο αέρας και το Phillip Island
Νέα 20/10/2016 - 11:16

Η συνέντευξη τύπου σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του Grand Prix της Αυστραλίας, με εφτά αναβάτες της μεγάλης κατηγορία να δίνουν το παρών.

 

Όπως ήταν φυσικό, πρώτος το λόγο πήρε ο Marc Marquez, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας.

 

«Τώρα νοιώθω πολύ πιο ήρεμος», είπε χαμογελαστά ο 23χρονος Marquez. «Θα το διασκεδάσουμε στο τελευταίο μέρος του Πρωταθλήματος κι αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες».

 

«Πέρυσι ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας και στο τέλος κερδίσαμε κι έτσι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος, αν και ο καιρός δείχνει ιδιαίτερα ασταθής».

 

Ο Jorge Lorenzo αρχικά μίλησε για την πτώση του στο Motegi και τις συνέπειες αυτής, όμως επισήμανε ότι στο Phillip Island ήρθε αποφασισμένος να παλέψει για τη 2η θέση στη βαθμολογία.

 

«Στο Motegi πίεσα λίγο παραπάνω και το μπροστινό μου κλείδωσε και χάσαμε την ευκαιρία να τερματίσουμε στη 2η θέση. Τώρα είναι πιο δύσκολα γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν σε τρεις αγώνες».

 

«Όταν το Phillip Island έχει ιδανικές συνθήκες, τότε είναι απίστευτο να το οδηγείς. Πανέμορφο! Όταν όμως κάνει κρύο, έχει αέρα ή βρέχει, τότε συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο».

 

Στο θέμα του καιρού έμεινε και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στο Motegi και να επιστρέψει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Γύρο της Αυστρίας.

 

«Πέρυσι είχα έναν πολύ άσχημο αγώνα, αλλά φέτος είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Η αίσθηση που έχουμε από τη μοτοσυκλέτα είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι πέρυσι».

 

«Το Phillip Island είναι μια ιδιαίτερη πίστα. Και όπως είπε και ο Jorge, με τον αέρα και τον καιρό μπορεί να γίνει δύσκολη. Με τον αέρα είναι δύσκολο να οδηγήσεις τη μοτοσυκλέτα».

 

«Αύριο μάλλον όλα δείχνουν ότι θα βρέχει, συνήθως όμως είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί στο βρεγμένο. Επομένως θα ξεκινήσουμε με αισιοδοξία και θα δούμε πως θα πάει».

 

Αισιόδοξος είναι και ο Maverick Vinales, ο οποίος ήταν στο βάθρο στο Motegi και τώρα πάει σε μια πίστα που βολεύει την GSX-RR και τον ίδιο, έχοντας πάρει την πρώτη θέση στα χειμερινά τεστ εκεί.

 

«Ερχόμαστε εδώ με μεγάλες προσδοκίες, διότι το Phillip Island είναι μια πίστα που μ’ αρέσει πολύ. Πάντα είμαι γρήγορος εδώ. Έχουμε μεγάλο κίνητρο και θέλουμε τη νίκη!»

 

«Ειδικά μετά τον αγώνα στην Ιαπωνία, ακόμα περισσότερο! Το στυλ οδήγησής μου ταιριάζει στην πίστα κι επομένως θα δώσουμε το 100% και θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

 

Στη βρεγμένη πίστα του Brno ήταν ο Cal Crutchlow αυτός που θριάμβευσε στον αγώνα. Πάντως ο Βρετανός άσος της LCR Honda επισημαίνει ότι επιθυμεί οι συνθήκες να είναι καλές την Κυριακή.

 

«Στο πρόσφατο παρελθόν το Phillip Island ήταν καλό για μένα, με εξαίρεση το 2014», σχολίασε ο Cal Crutchlow, ο οποίος είχε πέσει τότε στον τελευταίο γύρο του αγώνα.

 

«Πάντως δεν θέλω να βρέχει. Όλοι νομίζουν ότι αφού πάρεις μια νίκη στο βρεγμένο τότε θα θες όλο να βρέχει, όμως δεν είναι έτσι. Προτιμώ το στεγνό».

 

Άλλος ένας αναβάτης που έχει κερδίσει φέτος στο βρεγμένο, ο καλός φίλος του Crutchlow, Jack Miller, ετοιμάζεται να τα δώσει όλα για τον εντός έδρας αγώνα του.

 

«Οι φίλαθλοι εδώ μας υποστηρίζουν πολύ φέτος. Ορισμένοι μάλιστα ίσως περιμένουν και πολύ περισσότερα. Φαίνεται ότι εδώ πάντως θα έχουμε δύσκολες συνθήκες».

 

«Αυτό δεν είναι και το καλύτερο για εμάς. Στο βρεγμένο είναι από μόνο του αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Αν βάλουμε και τον αέρα και το κρύο... επομένως ελπίζω ο καιρός να βελτιωθεί».

 

Πάρα πολύ ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι στη συνέντευξη τύπου έδωσε το παρών και ο Nicky Hayden, ο οποίος αντικαθιστά τον Dani Pedrosa στην Honda με την οποία κέρδισε τον Τίτλο το 2006.

 

«Μ’ αρέσουν οι αγώνες με μοτοσυκλέτες κι έτσι όταν με κάλεσαν είπα οκ! Εδώ είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Τη λατρεύω και νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλους. Αλλά με καλές καιρικές συνθήκες».

 

«Σήμερα το πρωί που πήγα στο box και είδα το νούμερό μου, συγκινήθηκα. Είμαι πολύ υπερήφανος που έχω κερδίσει με την Repsol Honda. Τώρα, μετά τις φωτογραφίες κτλ, θα είναι η ώρα ν’ ανοίξουμε το γκάζι!»

 

Δείτε εδώ όλες τις ώρες μετάδοσης του τριημέρου στο Phillip Island.

Επόμενο άρθρο »

Aprilia: Αισιοδοξία και δυσκολίες

« Προηγούμενο άρθρο

PI: Τα στατιστικά

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA