• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Δεν με ενδιέφερε η 2η θέση
Κρίμα... τα έδωσα όλα, ο Marquez άξιζε τον Τίτλο
Νέα 16/10/2016 - 18:11

Για τον Valentino Rossi σήμερα δεν υπήρχε καθόλου η δεύτερη θέση, το μόνο που ήθελε ήταν η νίκη και να τερματίσει μπροστά από τον Marquez.

 

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε... «Τα έδωσα όλα, το 100% και αυτό επειδή δεν με ενδιέφερε η 2η θέση».

 

«Πίεζα. Δεν ήθελα να ξεφύγει ο Marquez. Ο ρυθμός μου δεν ήταν πολύ διαφορετικός απ’ τον δικό του και παρά το ότι δεν θα ήταν εύκολο, κάτι θα μπορούσα να κάνω προς το τέλος».

 

«Στο τέλος όμως μείναμε με άδεια χέρια μετά από ένα καλό Σ/Κ και την pole position. Ποτέ δεν είχα προβλήματα σ’ εκείνη τη στροφή. Δεν νομίζω να έκανα κάτι περίεργο. Η πτώση ήρθε χωρίς προειδοποίηση».

 

Ο Marquez τόνισε στις δηλώσεις του ότι μπορούσε να δει ότι ο Valentino ήταν λίγο νευρικός. Η απάντηση του Ιταλού;

 

«Πρέπει να έχει πολύ καλές ψυχολογικές ικανότητες. Για μένα ήταν ακριβώς το αντίθετο. Ήταν σκληρός στην 3 όταν με πέρασε. Προσπάθησα να του κάνω τη ζωή δύσκολη».

 

Άξιζε τον Τίτλο λοιπόν ο Marquez; «Ναι, ήταν ο πιο σταθερός, αλλά και πολύ γρήγορος και κέρδισε πολλούς αγώνες».

 

«Εγώ ήμουν γρήγορος σε όλες σχεδόν τις πίστες, αλλά έκανα λάθη... η M1 δουλεύει καλά, αλλά κατά τη διάρκεια της σεζόν η Honda βελτιώθηκε πολύ, ενώ εμείς μείναμε στο ίδιο επίπεδο».

 

Ο στόχος στους τρεις τελευταίους αγώνες; «Να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι ανοιχτή ακόμα η 2η θέση με τον Lorenzo. Δεν είναι τόσο σημαντική όσο η 1η, αλλά μου δίνει κίνητρο».

 

«Η Michelin μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Το μπροστινό της Bridgestone ήταν πιο σταθερό. Δεν είναι, ίσως, τυχαίο που πέσαμε και οι δυο της Yamaha».

 

Ο Lorenzo είπε μετά τον αγώνα ότι έκανε λάθος επιλογή στο μπροστά ελαστικό και αντί για το μεσαίο θα έπρεπε να βάλει το μαλακό. «Μ’ αυτό δεν θα τελείωνα τον αγώνα», αποκρίθηκε ο Rossi.

Επόμενο άρθρο »

Aleix Espargaro: Για έξι δέκατα

« Προηγούμενο άρθρο

Δεν επιστρέφει ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα