• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Έπρεπε να χάσω το ‘15
Για να κερδίσω τον φετινό Τίτλο!
Νέα 16/10/2016 - 17:26

Στην ηλικία των 23 ετών, ο Marc Marquez έχει ήδη πέντε Παγκόσμιους Τίτλους, κάτι που κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει στην ιστορία του αθλήματος!

 

Το μυστικό της φετινής επιτυχίας για τον Marquez, είναι η προσέγγισή του στους αγώνες και ο τρόπος που έχασε το περσινό Πρωτάθλημα.

 

«Στην αρχή του Πρωταθλήματος δυσκολευόμασταν πολύ. Πιστεύαμε όμως στους εαυτούς μας και πιέζαμε. Φέτος αλλάξαμε στρατηγική και ήμασταν ήρεμοι».

 

«Κάποιες στιγμές μπορούσα και πίεζα και ήμουν πιο γρήγορος... είμαι δυνατός αλλά πάντα παραμονεύει η αμφιβολία. Φέτος επιστρέψαμε δυνατότεροι και αυτό έχει σημασία».

 

Τρεις αγώνες πριν το τέλος, ο Marquez έχει τις ίδιες νίκες με πέρυσι αλλά πήρε τον Τίτλο μιας και δεν έχει τις έξι περσινές εγκαταλείψεις.

 

«Ήταν δύσκολο και για να το καταλάβω έπρεπε να χάσω το περσινό Πρωτάθλημα. Οδηγούσα με τον τρόπο μου αλλά η ομάδα μου έλεγε: κάποες φορές η σταθερότητα είναι πιο σημαντική».

 

«Δεν το καταλάβαινα και για να το καταλάβω έπρεπε να χάσω τον Τίτλο πέρυσι. Όμως έμαθα το πιο σημαντικό μάθημα στη ζωή και θα προσπαθήσω να εφαρμόζω αυτή την εμπειρία».

 

«Τη χρησιμοποιήσαμε και φέτος, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει να παίρνεις ρίσκα και σ’ αυτούς τους αγώνες πήραμε βάθρα και νίκες».

 

Όταν τον ρώτησαν πως θα προσεγγίσει τους τελευταίους αγώνες χωρίς το άγχος του Τίτλου, αποκρίθηκε: «Νομίζω τώρα ότι θα επιστρέψει ο παλιός Marc Marquez».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Είμαι δεύτερος

« Προηγούμενο άρθρο

Στρατηγικό βάθρο για Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα