• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Άρρωστος ο Rossi, ψάχνει ακόμα ένα βήμα!
Marc και Jorge είναι λίγο πιο μπροστά σε ρυθμό
Νέα 15/10/2016 - 13:02

Ο Valentino Rossi πανηγύρισε την 64η pole position της καριέρας του στο Motegi, ωστόσο παραδέχεται στις δηλώσεις του ότι οι Marquez και Lorenzo έχουν το κάτι παραπάνω σε ρυθμό.

 

«Η pole πάντα είναι ένα εξαιρετικό συναίσθημα, ειδικά τώρα που δυσκολευόμασταν προηγουμένως. Δουλέψαμε όμως καλά και βελτιώσαμε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας».

 

«Ήδη στις ΕΔ4 ήμουν πιο γρήγορος και πιο ανταγωνιστικός και αυτό με γέμιζε αισιοδοξία για τις κατατακτήριες. Στις ΕΔ4 βελτίωσα το ρυθμό μου πολύ και αυτό είναι σημαντικό για αύριο».

 

«Στη θεωρία και ο Dovi και ο Crutchlow είναι δυνατοί, αλλά νομίζω ότι εγώ ο Marc και ο Jorge είμαστε δυνατότεροι, με τους δυο να είναι λίγο πιο γρήγοροι από εμένα. Είμαι όμως κοντά».

 

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός άσος αποκάλυψε ότι δεν είναι 100% έτοιμος για τον αγώνα, μιας και έχει ένα μικρό κρύωμα που δεν τον άφηνε να αναπνεύσει καλά μέσα στο κράνος.

 

Αυτό «...είναι ανησυχητικό για τον αγώνα, διότι είναι μεγάλος και απαιτητικός. Πρέπει να φρενάρεις δυνατά κι ελπίζω αύριο να κάνω ακόμα ένα βήμα για να παλέψω για τη νίκη».

 

Για τον αγώνα της Κυριακής, ο Valentino Rossi προβλέπει ότι θα δοθούν μάχες ανάμεσα σε αρκετούς στους πρώτους γύρους. «Όπως πάντα, οι πρώτοι 3-4 γύροι είναι σημαντικοί και πρέπει να προσπαθήσουμε να μείνουμε μπροστά».

 

«Μετά ο αγώνας θα είναι μεγάλος, 24 γύροι, αλλά φαίνεται ότι με το ελαστικό μπορούμε να έχουμε καλό ρυθμό. Σε ρυθμό είμαστε κοντά, μαζί με τον Dovizioso της Ducati».

 

«Ξέρουμε ότι και ο Crutchlow έκανε καλούς χρόνους όπως και οι δυο Suzuki, με τον Aleix να είναι δυνατός με τα φθαρμένα ελαστικά και τον Maverick να είναι γρήγορος».

 

Στη συνέχεια ο Valentino Rossi εξήγησε τη στρατηγική του όταν βγήκε από τη γραμμή των pits μαζί με τον Vinales της Suzuki και με καινούργια ελαστικά.

 

«Ήμουν μπροστά αλλά μετά έφτασε ο Marquez και πίεζε και ανοίχτηκε λίγο κι έτσι έκοψε κι έκοψα κι εγώ και με πέρασε ο Maverick. Σε τέτοιες συνθήκες πρέπει ν’ αποφασίσεις».

 

«Ο Marc είχε ήδη την pole κι εγώ ήμουν 5ος ή 6ος, έτσι έπρεπε να πιέσω. Στο τέλος αποδείχτηκε ότι έκανα καλά».

 

Το Motegi ως γνωστόν είναι μια πολύ απαιτητική στα φρένα πίστα και αυτός είναι ένας τομέας που ο Vale ξέρει ότι μπορεί να αποβεί κομβικός για τον αγώνα.

 

«Όλοι εδώ έχουμε τους μεγάλους δίσκους, αλλά εδώ η πίστα είναι μια από τις χειρότερες για τα φρένα και αν χάσεις απόδοση, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν».

 

«Πρέπει παράλληλα να είσαι και πολύ συγκεντρωμένος διότι κάποιες φορές κάποιος μπροστά μπορεί να φρενάρει σε διαφορετικό σημείο και αυτό είναι επικίνδυνο».

 

«Για μένα πάντως η θερμοκρασία είναι καλή. Με τα Bridgestone φρενάραμε πιο πολύ και ανέβαινε περισσότερο η θερμοκρασία κοντά στο όριο, σε σχέση με τα Michelin που είναι καλύτερα, αλλά όχι καμμιά μεγάλη διαφορά».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε

« Προηγούμενο άρθρο

Cadalora: Τον Rossi;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA