• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Ο Iannone σκέφτεται μόνο τον εαυτό του!
Δεν μπορείς να κάνεις εξέλιξη μαζί του
Νέα 07/10/2016 - 11:45

Μια ωραία συνέντευξη έδωσε ο Andrea Dovizioso στο motorsport.com, τα κυριότερα σημεία της οποίας μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

 

Μπορείς να κάνεις έναν μίνι απολογισμό της σεζόν μέχρι τώρα;

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, θα μπορούσαμε να είμαστε στο βάθρο στους πρώτους αγώνες, αλλά εξαιτίας άλλων πήραμε 0. Θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία τώρα. Πάντως είμαστε χαρούμενοι με την ταχύτητά μας, έχουμε μειώσει τη διαφορά μας με τους άλλους και αυτό που μας λείπει είναι σταθερότητα. Η χρονιά είναι λίγο περίεργη με τα Michelin και ειδικά μετά τα προβλήματα με Baz και Redding, πήρα μια κατεύθυνση με τα ελαστικά που δεν είναι καλή για εμάς. Πρέπει ν’ αλλάξουμε όμως κάποια πράγματα στη μοτοσυκλέτα, γιατί του χρόνου θέλουμε να παλέψουμε για τον Τίτλο.

 

Η νίκη σας στην Αυστρία, σημαίνει ότι η σεζόν είναι επιτυχημένη;

Δεν σημαίνει κάτι αυτή η νίκη. Ήταν σημαντική, όπως και το 1-2 που κάναμε, αλλά αν δεν μπορείς να κερδίζεις και στις άλλες πίστες, δεν μπορείς να παλέψεις για τον Τίτλο.

 

Τι λείπει από τη μοτοσυκλέτα;

Υποφέρουμε στις στροφές, στην είσοδο και όταν αφήνεις τα φρένα. Έχουμε το πλεονέκτημα στην επιτάχυνση κι έτσι η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη με τους άλλους.

 

Σε επηρεάζει η απαιτητική σε σωματική δύναμη Ducati;

Ναι και πολύ μάλιστα. Για παράδειγμα στις ΕΔ4 μπορεί να είμαστε 3-4 δέκατα πίσω από τον πιο γρήγορο, αλλά αν χρειαστεί εγώ να δώσω το 100% για να κάνω αυτό το χρόνο και ο άλλος το κάνει με το 95%, τότε τα τρία δέκατα θα γίνουν έξι στον αγώνα. Είμαστε πιο γρήγοροι σε σχέση με πέρυσι, αλλά χρειάζεται να δώσουμε και παραπάνω ενέργεια πάνω στη μοτοσυκλέτα.

 

Θα βοηθήσει αν βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση;

Όχι, διότι η δύναμη δεν σου δίνει και αντοχή, αντίθετα αν χρησιμοποιείς πολλή δύναμη θα κουραστείς και γρηγορότερα. Το μυστικό είναι ο ρυθμός, να είσαι γρήγορος στον αγώνα αλλά με καλό ρυθμό.

 

Πως είναι να έχεις τον Iannone ως ομόσταυλο;

Δεν μπορείς να δουλέψεις ομαδικά με τον Iannone. Θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικός και σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Δεν είναι εύκολο να τον προσεγγίσεις λοιπόν και από κοινού να εξελίξεις τη μοτοσυκλέτα.

 

Πως βλέπεις τον Lorenzo τη νέα σεζόν και ειδικά με την απαιτητική σε ενέργεια Ducati;

Όταν πρωτοήρθα στην Ducati, οι διαφορές τότε ήταν πολύ μεγαλύτερες. Αντίθετα τώρα η Yamaha είναι η πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα στο grid, αλλά και η δική μας δεν έχει τους περιορισμούς του παρελθόντος. Η αλλαγή που είχα να αντιμετωπίσω εγώ, ή ο Valentino, ήταν πολύ μεγαλύτερη. Πάντως δεν πιστεύω ότι θα είναι εύκολο γι’ αυτόν, διότι ξέρει μόνο την Yamaha.

 

Τι έφερε μαζί του ο Gigi DallIgna;

Πριν έρθει είχαμε πολλά προβλήματα σε πολλούς τομείς.. ήρθε και έφερε την τάξη βγάζοντας τον καλύτερο εαυτό από τον καθένα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι δημιούργησε μια ιεραρχία και κατέστησε σαφές ποιος είναι το αφεντικό.

 

Είχες παλιά ομόσταυλο τον Stoner και τώρα είναι δοκιμαστής.

Προφανώς έχει αλλάξει πολύ η συνεργασία μας, διότι τώρα αν μπορεί να σε βοηθήσει θα το κάνει. Έχει αλλάξει, όπως έχει αλλάξει και ο τρόπος που βλέπει τους αγώνες. Πριν μισούσε τους πάντες και κλεινόταν και ήταν πάντα νευριασμένος. Τώρα είναι πολύ πιο χαλαρός, κάνει ό,τι θέλει και φέρνει καλά πράγματα μαζί του. Δεν είναι όμως κανονικός δοκιμαστής, όπως ο Pirro που είναι 100% δοσμένος στην εξέλιξη. Έχει κάνει λίγα τεστ και η επιρροή του φέτος δεν είναι μεγάλη γι’ αυτό το λόγο.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Η μάχη μου με τον Rossi;

« Προηγούμενο άρθρο

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA