• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3: Τέλος η Team Italia
Η δουλειά μας εδώ τελείωσε
Νέα 06/10/2016 - 10:10

Οι Stefano Valtulini και Lorenzo Petrarca (φωτό) θα είναι οι τελευταίοι αναβάτες της Team Italia στην Moto3, μιας και η ομάδα ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν.

 

Η ιστορία της ομάδας ξεκίνησε το 1985 και μάλιστα την πρώτη της σεζόν ο Fausto Gresini της έδωσε τη νίκη στα 125cc. Το 1986 ήταν η σειρά του Luca Cadalora να πάρει τον Τίτλο, για να επιστρέψει στα χέρια του Gresini το 1987.

 

Στη συνέχεια όμως η ομάδα αποσύρθηκε - τη δεκαετία του ’90 - και επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011.

 

Οι στόχοι βέβαια είχαν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Πλέον δεν θα πάλευε για τον Τίτλο όπως πριν, αλλά για την ανάδειξη νεαρών ταλέντων από τη γειτονική μας χώρα.

 

Από την ομάδα πέρασαν μεγάλα ονόματα, όπως οι Fenati, Antonelli, Bagnaia, Locatelli και Tonucci. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η όλη προσπάθεια φαίνεται σαν να έχει ατονήσει.

 

«Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για την FMI να έχει τη δική της ομάδα στην Moto3», λέει ο Mastropasqua της ομάδας της Ιταλικής Ομοσπονδίας (FMI).

 

«Η δουλειάς μας εδώ τελείωσε και αυτό επειδή υπάρχουν διάφορες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που επενδύουν σε νεαρούς Ιταλούς, όπως η VR46, o Gresini, η Ongetta και η ομάδα του Paolo Simoncelli από το 2017».

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 αγωνιζόντουσαν μόνο δυο Ιταλοί στην κατηγορία των 125cc, ενώ σήμερα στην Moto3 περίπου το 1/3 της κατηγορίας είναι από την Ιταλία.

Επόμενο άρθρο »

Doohan: Το GP του Miller!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Zarco VS Rins (και Lowes)

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA