• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Ανταμείφθηκαν οι θυσίες!
Συνέντευξη με τον Πρωταθλητή της Moto3
Νέα 03/10/2016 - 13:06

Πως αισθάνεσαι που είσαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι να πω, όλα ήταν τόσο γρήγορα... δεν το έχω πιστέψει ακόμη! Δυσκολεύτηκα να κοιμηθώ το βράδυ! Την επόμενη επιστρέψαμε στην πίστα για το τεστ και φάνηκε ότι τίποτα δεν είχε αλλάξει, αλλά είμαστε οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές!

 

Ποιος σε στήριξε σε όλη την πορεία προς τον Τίτλο;

Είμαι ευγνώμων στους γονείς μου, που έκαναν πολλές θυσίες για να φτάσω εδώ σήμερα. Ήρθαμε στην Ευρώπη όταν ήμουν 12 και αυτή είναι η πρώτη φορά που νοιώθουμε ότι οι θυσίες ανταμείφθηκαν. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά και την ομάδα του Aki Ajo. Ευχαριστώ και την KTM που μου έδωσε αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα.

 

Πως θα προσεγγίσεις τους τέσσερεις τελευταίους αγώνες;

Στόχος είναι να το διασκεδάσουμε και θα πάμε για να πιέσουμε στο μέγιστο βαθμό και να δούμε τι θα γίνει. Θα είναι σίγουρα περίεργο το συναίσθημα, διότι έχω φανεί συντηρητικός πρόσφατα, όμως θα προσπαθήσω να κερδίσω τον κάθε ένα από τους τελευταίους αγώνες.

 

Ο Τίτλος σου είχε απήχηση στη Ν. Αφρική;

Θεωρώ ότι είχε αντίκτυπο. Το μέγεθος των αιτημάτων που είχαμε από ΜΜΕ ήταν τρελό! Το τηλέφωνό μου χτυπά κάθε δυο δευτερόλεπτα. Όλο το Σ/Κ το είχα αφήσει στο αυτοκίνητο! Κάτι αλλάζει στην πατρίδα μου... χτες μόνο μίλησα σε 7-8 διαφορετικά media!

 

Είναι η Aragon ένα ιδιαίτερο μέρος για σένα;

Ναι, φυσικά! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ημέρα που στέφθηκα Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Αναμφίβολα στο μέλλον αυτή η πίστα θα έχει μια θέση στην καρδιά μου.

 

Ο καλύτερός σου αγώνας φέτος;

Θα έλεγα στην Jerez. Ήταν πολύ ιδιαίτερο που κέρδισα από την τελευταία θέση και με δεδομένο ότι ήταν και η πρώτη νίκη της καριέρας μου, δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι άλλο.

 

Το κλειδί για την κατάκτηση του Τίτλου;

Ειλικρινά, τη διαφορά την έκανε η καταπληκτική ομάδα που έχω πίσω μου. Δούλεψαν όλοι πολύ σκληρά, ποτέ δεν ξεκίνησα αγώνα έχοντας αμφιβολίες. Τα πάντα δούλευαν στην εντέλεια. Είναι πολύ ωραίο να έρχεσαι για το αγωνιστικό Σ/Κ και να μην άγχος για τίποτα και να αφιερώνεσαι μόνο στη δουλειά σου.

 

Ένοιωσες χαρά ή ανακούφιση τώρα που πήρες τον Τίτλο;

Δεν ξέρω... η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν πολύ αγχωμένος. Προφανώς και ήθελα να κερδίσω, αλλά θα είχαμε άλλους τέσσερεις αγώνες μπροστά μας. Δεν είχα αυτή την πίεση που έλεγε ο κόσμος ότι θα έχω.

 

Ποιό ήταν το πιο σημαντικό σημείο της φετινής σεζόν;

Η νίκη μου στην Jerez! Όποτε αντιμετώπιζα δυσκολίες φέτος, σκεφτόμουν αυτή τη νίκη κι έλεγα ότι αφού κέρδισα εκεί, τότε θα μπορούσα να ξεπεράσω κάθε δυσκολία. Μετά την πρώτη σου νίκη κάτι αλλάζει και θεωρείς τα πάντα εφικτά!

 

Πότε άρχισε να σκέφτεσαι ότι ο Τίτλος ήταν εφικτός;

Όταν είχαμε πλεονέκτημα στη βαθμολογία πάνω από 75β. Φέτος ήμασταν πολύ σταθεροί, αλλά το ίδιο και ο αντίπαλοί μου και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα. Ο Jorge (Navarro) τραυματίστηκε όμως ενώ εγώ κατάφερνα να κερδίζω κι έκανα τη διαφορά.

 

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερό σου προτέρημα ως αναβάτης;

Δεν ξέρω τι να πω.  Φέτος είμαι πιο άνετος, πιο ήρεμος όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όπως το Σάββατο στις κατατακτήριες για παράδειγμα (στην Aragon). Είχα 10 πίσω μου κι άλλους 2 μπροστά μου στην πρώτη στροφή να περιμένουν. Δεν υπάρχει λόγος να βλέπεις το τελικό αποτέλεσμα και να λες ότι είναι καταστροφή.

 

Πως προετοιμάζεσαι για την άνοδό σου στην Moto2 τη νέα σεζόν;

Θαπάω εκεί και θα δω πως θα είναι τα πράγματα. Είναι δύσκολο το βήμα, όπως έχουμε δει και από άλλους, από την Moto3 στην Moto2. Θέλω να δουλέψω σκληρά και είμαι σίγουρος ότι - ίσως όχι το πρώτο ή το δεύτερο χρόνο - αλλά κάποια στιγμή θα είμαι στην κορυφή! Θα είμαι με την ίδια ομάδα και είμαι σίγουρος ότι η Red Bull KTM Ajo θα έχει μεγάλη δυναμική.

Επόμενο άρθρο »

Χειμερινά τεστ 2017

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA