• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Jorge χωρίς το νέο πλαίσιο
Αρνείται ότι έγινε επειδή φεύγει από την ομάδα
Νέα 23/08/2016 - 14:23

Ο Jorge Lorenzo άφησε πίσω του την απογοήτευση του αγώνα στο Brno, επιστρέφοντας στην κορυφή στο τεστ της Δευτέρας.

 

Στις δοκιμές όμως, ο Ισπανός άσος δεν είχε στη διάθεσή του το νέο πλαίσιο (και ψαλίδι) που έφερε η Yamaha για τον Valentino Rossi.

 

Η πρώτη σκέψη όλων ήταν ότι οι μπλε δεν ήθελαν να του δώσουν τα νέα εξαρτήματα μιας και φεύγει από την ομάδα στο τέλος της χρονιάς.

 

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τον Lorenzo, ο οποίος αρνήθηκε ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν του το έδωσαν.

 

«Όχι, δεν νομίζω ότι ήταν αυτό», σχολίασε, εννοώντας ότι αυτός και ο Rossi έχουν διαφορετικού σχεδιασμού πλαίσιο (όπως οι Marquez-Pedrosa) και η νέα αυτή εξέλιξη ήταν για τον Vale.

 

«Θεωρητικά αυτό το προτιμά ο Rossi. Έχουμε διαφορετική κατεύθυνση στα πλαίσια. Έκανε ένα βήμα μπροστά με αυτό το πλαίσιο προς τη δική του κατεύθυνση».

 

«Έτσι δεν είχε νόημα για την Yamaha να το δοκιμάσω κι εγώ και γι’ αυτό δεν το πήρα. Δεν μου άρεσε η προηγούμενη εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση κι έτσι το επόμενο βήμα θα ήταν χειρότερο για μένα».

 

«Στη θεωρία πάντα, γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν δεν το δοκιμάσεις. Αλλά για την Yamaha δεν είχε νόημα, έτσι δεν με νοιάζει και τόσο».

 

Η εξήγηση του Lorenzo έχει λογική, αλλά αυτό που δεν ξέρουμε είναι αν οι μπλε είναι διατεθειμένοι να εξελίξουν νέο πλαίσιο για τον Ισπανό.

 

«Δοκιμάσαμε πολλά πράγματα και κάποια μας ευνόησαν. Βρήκαμε κάτι που μας δίνει περισσότερη ταχύτητα και θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στους επόμενους αγώνες».

 

Ο Lorenzo συμφώνησε με τον Rossi ότι τα νέα ελαστικά της Michelin στο τεστ, αποτελούν σημαντική βελτίωση. Μάλιστα τόνισε ότι θα ήταν καλύτερα για όλους να δοθούν από φέτος στις ομάδες!

 

«Αν τα καταφέρουν τότε ναι, θα είναι θετικό. Τα νέα ελαστικά έχουν περισσότερη απορρόφηση στα σαμαράκια και λίγο καλύτερο κράτημα στα άκρα, στο μέσο των στροφών».

 

«Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα για όλους αν τα φέρουν από φέτος».  

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Βαρέθηκα να λέω τα ίδια

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Μου άρεσε το νέο πλαίσιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα