• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΑΠΟΣΤΟΛΗ UK GP: Έγραψε ιστορία ο Redding
Ιστορία έγραψε την Κυριακή 22/6 στο Donington Park ο Scott Redding καθώς σε ηλικία 15 χρόνων, πέντε μηνών και επτά ημερών έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών.
Νέα 22/06/2008 - 00:00
Ιστορία έγραψε την Κυριακή 22/6 στο Donington Park ο Scott Redding καθώς σε ηλικία 15 χρόνων, πέντε μηνών και επτά ημερών έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που κερδίζει GP του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλετών.

Το σχετικό ρεκόρ κατείχε μέχρι πρότινος ο Μarco Melandri ο οποίος όταν το 1998 νίκησε τον αγώνα των 125cc στο Assen ήταν 15 ετών, 10 μηνών και 17 ημερών.

Ο νεαρός Άγγλος, απόφοιτος της motoGP Academy, ευνοήθηκε από την πτώση του Andrea Iannone στον 16ο γύρο και έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης στην ιστορία που νίκησε αγώνα της μικρής κατηγορίας στο Donington Park. Μέχρι σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμα ήταν η έκτη θέση του Kris Galatowicz το 1988.

Παράλληλα, ο πιτσιρικάς που τρέχει με τα χρώματα της ομάδας της Blusens Aprilia Junior, έγινε ο πρώτος Βρετανός που νικάει αγώνα των 125cc μετά από 25 χρόνια (1973, Chas Mortimer - Jarama)!

«Είναι απίστευτο! Είναι η πρώτη φορά που τρέχω με μοτοσυκλέτα των 125cc σε αυτήν την πίστα και καταφέρνω να ανέβω για πρώτη φορά στην καριέρα μου στο βάθρο. Και μάλιστα ως νικητής! Δεν το έχω καταλάβει ακόμα αλλά αισθάνομαι υπέροχα», δήλωσε εκστασιασμένος ο Redding στιγμές μετά το τέλος του ιστορικού αγώνα. Όπως μάθαμε, ο νεαρός αναβάτης έχει σταματήσει το σχολείο και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι όποτε δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Οι άνθρωποι που παρακολουθούν στενά την εξέλιξή του τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο.

Δεύτερος τερμάτισε ο Mike Di Meglio που παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας ανοίγοντας μάλιστα τη διαφορά από τους αντιπάλους του, ενώ τρίτος ήταν άλλος ένας 15χρονος, ο Marc Marquez, με ΚΤΜ, στην παρθενική του εμφάνιση στο βάθρο. Και για τον Ισπανό πιτσιρικά ακούγονται πολύ καλά λόγια από τους ανθρώπους του χώρου. Βλέποντάς τον πάντως το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου είναι «τι γυρεύει το παιδάκι εδώ;»

Επόμενο άρθρο »

Eπιστρέφει στο Assen o Capirex

« Προηγούμενο άρθρο

Ενθουσιασμένος ο Hayden από τον «πνευματικό» V4

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA