• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μυστήριο η πτώση του Salom
Ακόμα δεν ξέρουν από τι προκλήθηκε
Νέα 04/06/2016 - 21:26

Οι διοργανωτές του Πρωταθλήματος ακόμα δεν γνωρίζουν από τι προκλήθηκε η πτώση του Luis Salom, που οδήγησε στο θάνατο τον 24χρονο άσο.

 

Αυτό όμως που ξεκαθαρίστηκε ήταν ότι «...ο Luis δεν έπαιρνε τη γραμμή για να στρίψει. Κάτι έγινε. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι. Μελετάμε τη μοτοσυκλέτα και την τηλεμετρία».

 

Αυτά ήταν τα λόγια του Carmelo Ezpeleta, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε μέχρι τώρα πρόταση για να αλλάξει η σχεδίαση της 12.

 

Όσο για το γεγονός ότι εκεί υπάρχει άσφαλτος και όχι χαλίκια, ο Franco Uncini - Υπεύθυνος Ασφαλείας - τόνισε:

 

«Σε κάποια σημεία η άσφαλτος είναι απαραίτητη γιατί μπορείς να φρενάρεις, ενώ αν πας ευθεία κι έχεις χαλίκια και φρενάρεις, θα πέσεις σίγουρα».

 

«Δοκιμάσαμε τη νέα σχεδίαση πριν από δυο χρόνια, αλλά οι αναβάτες μας είπαν ότι ήταν καλύτερο να κρατήσουμε την παλιά».

 

«Ο αεροφράχτης δούλεψε, αλλά το πρόβλημα ήταν ότι ο Luis έπεσε πάνω της και όχι σ’ αυτόν. Η μοτοσυκλέτα αναπήδησε και ήταν θανάσιμο το ατύχημα».

 

Χωρίς ακόμα να υπάρχει εμφανής λόγος για την πτώση του Luis Salom, η Επιτροπή Ασφαλείας - μαζί με 10 αναβάτες - αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη σχεδίαση της F1.

 

«Αν συνεχίσουμε μ’ αυτή και στο μέλλον, θα γίνουν κι άλλες βελτιώσεις. Πάντως όταν θα έχουμε όλα τα δεδομένα για το τι έγινε, θα αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε με την παλιά ή τη νέα σχεδίαση».


Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα των ολοένα αυξανόμενων τελικών ταχυτήτων στο Πρωτάθλημα, κάτι που ο Ezpeleta παραδέχτηκε ότι τον ανησυχεί.

 

Όμως, «...αν μειώσουμε το όριο στροφών, που είναι ο πιο εύκολος τρόπος, αυτό θα επηρεάσει διαφορετικά τους διαφορετικούς κινητήρες».

 

«Φυσικά οι Κατασκευαστές το εξετάζουν και βλέπουν τις όποιες δυνατότητες υπάρχουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν είναι εύκολο».
 

Επόμενο άρθρο »

Να αποσυρθούν ήθελαν οι αφοί Espargaro!

« Προηγούμενο άρθρο

Catalunya Moto2: Κατατακτήριες

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA