• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Catalunya MotoGP: 1η pole για Marquez!
Για πρώτη φορά στην pole μέσα στην Βαρκελώνη
Νέα 04/06/2016 - 17:30

Ο Marc Marquez ήταν σε μια πίστα που δεν είχε καταφέρει να πάρει την pole position από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία.

 

Σήμερα όμως - και με τρόπο πειστικό - ο 23χρονος άσος του HRC κέρδισε την1η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές μ’ ένα εξαιρετικό 1:43,589!

 

Στο ανανεωμένο τελευταίο κομμάτι, μετά τον τραγικό χαμό χτες του Luis Salom, οι Honda και κυρίως ο Marquez έδειξε πάρα πολύ δυνατός.

 

Η διαφορά του από τους υπόλοιπους ήταν τεράστια, αφήνοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον δεύτερο και εφτά δέκατα τον ομόσταυλό του.

 

Ο Marquez τόνισε στις δηλώσεις του ότι δεν περίμενε να κάνει ένα τέτοιο χρόνο, αλλά «...ένοιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα και φαίνεται ότι βρήκαμε κάτι καλό στο set-up».

 

«Αφιερώνω αυτή τη νίκη στη γιαγιά μου και στον Luis Salom», πρόσθεσε ο Ισπανός, μνημονεύοντας τον συμπατριώτη του που σκοτώθηκε χτες.

 

Οι μόνες πίστες στις οποίες δεν έχει πάρει pole στη μεγάλη κατηγορία, είναι στο Motegi, στο Assen και η Red Bull Ring της Αυστρίας που φέτος θα φιλοξενήσει το πρώτο GP.

 

Ο Jorge Lorenzo από την πλευρά του δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα της Μ1 στο διαφορετικό τελευταίο κομμάτι της πίστας.

 

Μπορεί να ήταν η καλύτερη Yamaha και να ξεκινήσει από την πρώτη σειρά τον αυριανό αγώνα, όμως ήταν προβληματισμένος από το πόσο κερδίζουν στο τέλος οι Honda.

 

«Με τις αλλαγές έχουμε στο τέλος δυνατά φρένα και στροφές με 1η ταχύτητα που μας δυσκολεύουν πολύ».

 

«Η μοτοσυκλέτα μας δυσκολεύεται πολύ εκεί, αλλά φυσικά οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν για λόγους ασφαλείας».

 

Στην πρώτη σειρά μετά τον περσινό αγώνα στην Valencia επέστρεψε ο Dani Pedrosa, με στόχο να πάρει και το πρώτο του φετινό βάθρο.

 

Ο Ισπανός της Honda υπογράμμισε ότι δεν έκανε τον καλύτερο γύρο που θα μπορούσε, αλλά ήταν χαρούμενος με την καλή θέση από την οποία θα ξεκινήσει τον αγώνα.

 

Αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο Hector Barbera πάνω στην προπέρσινη Ducati του!

 

Ο Ισπανός ήταν συγκλονιστικός, κατακτώντας την 1η θέση στις ΚΑΤ1 (μπροστά από τον Dovi) κάνοντας 1:44,4 και όντας η καλύτερη Ducati στις ΚΑΤ2!

 

Ο χρόνος του τέταρτου στη σειρά Ισπανού ήταν στο 1:44,322 κι έμεινε για δυο χιλιοστά του δευτερολέπτου μπροστά από τον Rossi.

 

Ο τελευταίος, όπως και στις ΕΔ3, έκανε τον καλό του χρόνο στον τελευταίο του γύρο και ανέβηκε στην πέμπτη θέση.

 

Απογοητευμένος ήταν ο Maverick Vinales μετά την έκτη θέση σήμερα, ιδιαίτερα αφού είχε δείξει ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη σειρά.

 

Ο Crutchlow ήταν η τρίτη καλύτερη Honda, μπροστά από τις Ducati των Iannone, Petrucci, Dovizioso και Redding.

 

Οι εργοστασιακές Ducati απογοητεύουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Pol Espargaro που ήταν ο τελευταίος από τους 12 στις ΚΑΤ2.

Επόμενο άρθρο »

Catalunya Moto2: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Γενέθλια στην Ιταλία για τον Καμζέλη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα