• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Ο 7ος Γύρος στην Βαρκελώνη!
Θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο Πρωτάθλημα;
Νέα 31/05/2016 - 10:12

Κάθε φορά που ένας αναβάτης της μεσαίας κατηγορίας αποκτά το προβάδισμα, οι αντίπαλοί του επανέρχονται δριμύτεροι!

 

Οι Sam Lowes και Alex Rins αλλάζουν θέσεις στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον έναν να εκμεταλλεύεται την άσχημη απόδοση του άλλο σε κάποιο Σ/Κ.

 

Κανείς τους βέβαια δεν κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Mugello, ωστόσο ο Lowes με την τρίτη του θέση ξαναπήρε την 1η θέση στη βαθμολογία.

 

Φτάνει λοιπόν στο GP της Βαρκελώνης έχοντας συγκεντρώσει 98β στους πρώτους έξι αγώνες, δυο περισσότερους απ’ ότι ο Rins!

 

Ο Lowes δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο της Βαρκελώνης, αντίθετα με τον Rins που μέσα στην πατρίδα του έχει δυο δεύτερες θέσεις: μια το 2013 (Moto3) και μία πέρυσι (Moto2).

 

Ο Rins ήταν ένας από τους πολλούς αναβάτες της κατηγορίας που δεν είχαν κατανοήσει τον κανονισμό της γρήγορης επανέναρξης ενός αγώνα.

 

Έτσι, μετά την πτώση του Vierge και την επανεκκίνηση, δεν βγήκε από την pit lane εντός του ορίου των 60δ. για το γύρο παρατήρησης.

 

Ο Ισπανός λοιπόν χρειάστηκε να ξεκινήσει από τις τελευταίες σειρές του grid, αλλά κατάφερε να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, την 7η θέση.

 

Για πολλούς το μεγάλο φαβορί φέτος, μαζί με τον Zarco, στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Rins όμως να χάνει σε σταθερότητα.

 

Από την άλλη ο Tom Luthi είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με 16β διαφοράς από τον πρώτο Lowes.

 

Ο Ελβετός έχει μια νίκη (Qatar) κι ένα βάθρο (Le Mans) μέχρι στιγμής καθώς και μια καλή παράδοση στην Βαρκελώνη με τρία βάθρα: 2010-12 (2ος) και 2013 (3ος).

 

Η νίκη του στο Mugello, θα μπορούσε να σημάνει την αντεπίθεση του Johann Zarco;

 

Ο Γάλλος κατάφερε να επικρατήσει για 30χιλ του δευτερολέπτου του Lorenzo Baldassarri στο Ιταλικό GP!

 

Αν και υπήρξαν οι φωνές αμφιβολίας προς το πρόσωπό του, ειδικά μετά τον πολύ άσχημο αγώνα που έκανε στην Γαλλία, ο Zarco παραμένει αποφασισμένος και γρήγορος!

 

Άλλωστε και η διαφορά του από την κορυφή μόνο απαγορευτική δεν είναι, όντας 17β πίσω από τον Lowes κι έτοιμος να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος των τριών μπροστά του!

 

Πέρυσι ο Γάλλος είχε καταφέρει να κερδίσει το GP της Καταλονίας με διαφορά τεσσάρων δεκάτων από τον Rins, ενώ το 2014 είχε τερματίσει δεύτερος.

 

Φυσικά δεν πρόκειται να παρατήσει εύκολα τις βλέψεις του για Τίτλο και φέτος κι εμείς περιμένουμε έναν ακόμα συναρπαστικό αγώνα όπως στο Mugello!

 

Οι τέσσερεις πρώτοι στη βαθμολογία οδηγοί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να παλέψουν για τη νίκη και τους 25 βαθμούς.

 

Ωστόσο απειλή - και μάλιστα πολύ αξιόλογη - παραμένει ο Lorenzo Baldassarri!

 

Μπορεί στους προηγούμενους τρεις Γύρους να έχει πέσει δυο φορές - κι ενώ πάλευε για το βάθρο - ωστόσο στο Mugello κατάφερε να πάρει το καλύτερό του αποτέλεσμα στην κατηγορία, τη 2η θέση!

 

Οι ομάδες και οι αναβάτες της κατηγορίας παρέμειναν στο Mugello για μια ημέρα δοκιμών, η οποία όμως επί της ουσίας «χάθηκε» λόγω βροχής.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Στη «μάχη» της Catalunya!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Απογοητευμένος με το αποτέλεσμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA