• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Στο κυνήγι του Τίτλου!
Οι δέκα βαθμοί δεν είναι τόσο μεγάλη διαφορά
Νέα 23/05/2016 - 16:57

Παραμένει στο κυνήγι του Τίτλου ο Marc Marquez, με τη δεύτερη θέση που πήρε στο Mugello χάνοντας στο νήμα τη μάχη με τον Lorenzo.

 

Ο τελευταίος κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά του στους 10β, με τη συμπλήρωση του  πρώτου τρίτου του Πρωταθλήματος.

 

«Σήμερα κατάλαβα πως είναι να χάνεις έναν αγώνα στα τελευταία 50 μέτρα, κάτι που δεν το έχω νοιώσει ποτέ στην καριέρα μου».

 

«Έκανα καλό αγώνα σε μια πίστα που συνήθως δυσκολεύομαι. Είμαι χαρούμενος με τη δεύτερη θέση».

 

«Φτάσαμε κοντά στη νίκη και ειλικρινά ο τελευταίος γύρος ήταν εξαιρετικός κι εγώ ξέχασα το Πρωτάθλημα κι είπα από μέσα μου: επίθεση!»

 

«Όπως πάντα όμως χάναμε λίγο σε επιτάχυνση και όταν φτάσαμε στην τελευταία στροφή προσπάθησα να κλείσω τη γραμμή και να προετοιμαστώ για την έξοδο».

 

«Ήξερα ότι ο Lorenzo μπορεί να με προσπεράσει πριν τη γραμμή τερματισμού».

 

«Σε όλο τον αγώνα ήμουν στο slipstream του και ποτέ δεν τον έπιασα τελείως. Θα μπορούσα να τον προλάβω στον τελευταίο γύρο, όταν έκανε λάθος με μια ταχύτητα».

 

«Ήμουν εκεί, το πάλεψα και πιστεύω ότι το θέαμα ήταν καλό για όλους τους οπαδούς».

 

«Είμαστε μέσα στο Πρωτάθλημα και 10 βαθμοί δεν είναι μεγάλη διαφορά».

 

Ο Marquez συνέχισε λέγοντας πόσο δύσκολο είναι να χάνεις στο τελευταίο σπριν πριν το τέλος, με την επιτάχυνση να παραμένει το νούμερο 1 πρόβλημα της Honda.

 

«Είσαι απογοητευμένος, αλλά στο parc ferme ο Nakamoto και όλοι της Honda με ευχαρίστησαν για τον αγώνα, επειδή ξέρουν πόσο υποφέρουμε».

 

«Δουλεύουμε 100% για να βελτιωθούμε και δεν μπορώ να πω τίποτα. Ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν. Έκανα καλό τελευταίο γύρο και συνήθως στις μάχες είμαι δυνατός».

 

«Αυτή τη φορά όμως έχασα στην ευθεία. Τη μοναδική άλλη φορά που μου συνέβη ήταν στο Qatar. Ξέρουμε ότι είναι το αδύνατο σημείο μας αλλά θα βελτιωθούμε».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ατυχία του Valentino Rossi, ο οποίος χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα από κινητήρα κι ενώ ήταν δεύτερος.

 

«Φυσικά και ήταν άτυχος, αλλά πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τέτοιες ευκαιρίες όταν παρουσιάζονται, διότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

 

«Οι αντιδράσεις δεν ήταν οι καλύτερες στο βάθρο και γι’ αυτό δεν πανηγύρισα. Ναι, η πίστα ήταν κίτρινη, αλλά όλοι νομίζω ότι διασκέδασαν τον τελευταίο γύρο».

 

Τέλος μίλησε και για την επαφή που είχε με τον Jorge Lorenzo στη μεγάλη ευθεία της πίστας, όταν η Yamaha έκοψε λίγο ξαφνικά.

 

«Πάντα δυσκολεύομαι στο slipstream και ξαφνικά είδα τη μοτοσυκλέτα του Lorenzo να σταματά και δεν ήξερα τι συνέβη».


«Αυτό που είδατε να πετάγετε ήταν το προστατευτικό του αγκώνα! Είχα ήδη αποφασίσει να κάνω επίθεση στην 1η στροφή και αυτό με μπέρδεψε».

 

«Μετά όλα ήταν νορμάλ. Ευτυχώς δεν υπήρξε πτώση διότι έχω πέσει ήδη μια φορά εκεί και ήταν δύσκολο».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Είχα το ρυθμό!

« Προηγούμενο άρθρο

Όνειρο ήταν και πάει...

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα