• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Yamaha: Συμφώνησε σε όλα με Vinales!
Ομόσταυλος του Rossi για τα επόμενα δυο χρόνια
Νέα 19/05/2016 - 11:00

Είναι πλέον και επίσημο, ο Maverick Vinales θα είναι στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha για το 2017 και 2018, στη θέση του Jorge Lorenzo.

 

Η Suzuki το πάλεψε πολύ, πρόσφερε καλά χρήματα στον Ισπανό, αλλά στάθηκε αδύνατον στο τέλος να του αλλάξει τη γνώμη, παρά και το πρώτο του βάθρο στο MotoGP στην Γαλλία.

 

Το δέλεαρ του να ανέβει στην καλύτερη μοτοσυκλέτα του grid και να βρεθεί δίπλα στο ίνδαλμά του, τον Valentino Rossi, ήταν πολύ μεγάλο για να αντισταθεί ο 21χρονος.

 

«Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι ο Maverick Vinales θα αγωνίζεται με την ομάδα Movistar Yamaha MotoGP για το 2017 και 2018», γράφει η ανακοίνωση των μπλε.

 

«Ο Vinales, που είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, θα είναι ομόσταυλος με τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Valentino Rossi».

 

«Ο Maverick Vinales γεννήθηκε στην Figueres (Ισπανία) την 12η Ιανουαρίου 1995 κι έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2011 (125cc)».

 

«Οι σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ήταν ο Τίτλος στην Moto3 το 2013 και τρία βραβεία “Rookie της χρονιάς” το 2011 στα 125cc, το 2014 στην Moto2 και πέρυσι».

 

Αν και σχεδόν κανείς δεν περιμένει από τον Maverick Vinales να βγει στις πίστες του Παγκοσμίου και να φτάσει την απόδοση του Jorge Lorenzo πάνω στην Μ1, εν τούτοις ο νεαρός είναι - για πολλούς - το νέο μεγάλο όνομα του MotoGP.

 

Μπορεί να έχει μόλις ένα βάθρο στην καριέρα του, αυτό πριν από δυο εβδομάδες, ωστόσο η εξέλιξή του είναι ανοδική.

 

Πάνω στην Μ1 θα έχει όλα τα εφόδια και την υποστήριξη να γίνει μόλις ο έκτος διαφορετικός αναβάτης που θα πάρει νίκη στη μεγάλη κατηγορία μετά το Assen το 2011 όταν ο Ben Spies πανηγύριζε την παρθενική του νίκη στα GP!

 

Από τότε κι έπειτα, αγώνες στη μεγάλη κατηγορία κερδίζουν μόνο οι Valentino Rossi, Marc Marquez, Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa και Casey Stoner.

 

Όπως και να ‘χει, το μέλλον του 21χρονου Vinales διαγράφεται λαμπρό στην ομάδα της Yamaha, στην οποία θα μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο όταν (και αν) ο Valentino Rossi αποχωρήσει το 2018.

Επόμενο άρθρο »

Επίσημο: Ο Iannone στην Suzuki!

« Προηγούμενο άρθρο

Suzuki: Αποχωρεί ο Vinales!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα